MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan TEKİRDAĞ - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan TEKİRDAĞ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan TEKİRDAĞ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan TEKİRDAĞ

20.09.2013 15:06

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan - TEKİRDAĞ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

-"Ortadoğu ve İslam toplumlarının hazin durumunun sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir"

TEKİRDAĞ (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Ortadoğu ve İslam toplumlarının hazin durumunun sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir" dedi.

Adan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Türkiye'nin iç ve dış meselelerinin ağırlaştığını ve ülkeyi zora soktuğunu savundu.

Türkiye'nin komşu ülkelerindeki iç karışıklık ve anlaşmazlığın kritik bir seviyeye geldiğini, Ortadoğu'da dirlik ve güvenliğin kalmadığını belirten Adan, şöyle konuştu:

"Askeri darbeler, iç savaşı aratmayacak görüntüler, her gün yaşanan katliam ve saldırılar, elbette Türkiye'yi de yakından ilgilendirmektedir. Hakikaten de Ortadoğu kangrene dönüşmüş, İslam toplumları felaketlere mahkum olmuştur. Irak'ta her gün bombalar patlamaktadır. Mısır'da darbeciler can almakta, insanlık değerlerine kast etmektedir. Suriye ise meçhule doğru hızla sürüklenmektedir."

Adan, Türkiye'ye komşu coğrafyaların kan deryası, bomba diyarı ve barut fıçısı haline geldiğini belirtti. Ortadoğu'da yaşananları "sömürgeci güçler"e bağlayan Adan, şöyle devam etti:

"Ortadoğu ve İslam toplumlarının hazin durumunun sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir. Kimyasal silah kullanılmasından, otoriter yönetimlerden ve şiddet vakalarından şikayetçi olan küresel güçler önce aynaya bakmalı ve öz eleştiri yaparak cesareti sergilemelidir. Hükümetin düşünmesi gereken önce Türkiye'nin güvenliği ve esenliğidir. Başbakan, Ankara'nın gerçeklerine dönmelidir. Sorumlu ve vakarlı bir siyasetçi duruşu sergilemelidir."

- Çözüm süreci

Adan, biteceği söylenen terörün güç toplayarak tehditlerini arttırdığını ileri sürerek, "'İyi şeyler olacak' denilerek atılan yapay adımların samimiyetsiz çıkışların, bereketsiz tekliflerin geldiği noktada hepiniz şahitsiniz ki iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Görülmektedir ki biteceği söylenen terör güç toplamış tehditlerini arttırmıştır. Kardeşliğimiz ağır hasar görmüştür" diye konuştu.

Adan, milliyetçi hareketin Türk milletini kuran ruha sahip olduğunu ve bu ruhla tüm iftiralara, baskılara ve güçlüklere karşı koyacaklarını kaydetti.

Toplantıya, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Nuhoğlu ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan TEKİRDAĞ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement