Mukaddes Mirasların Açılışını Bakan Güler Yaptı - Son Dakika
Politika

Mukaddes Mirasların Açılışını Bakan Güler Yaptı

Mukaddes Mirasların Açılışını Bakan Güler Yaptı

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve beraberindekiler Mardin Müzesi'nde-Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde, İslam Kültür ve Sanat Platformu öncülüğünde 99 el yazması Kur'an-ı Kerim mushafından...

24.11.2013 13:22

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve beraberindekiler Mardin Müzesi'nde-Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde, İslam Kültür ve Sanat Platformu öncülüğünde 99 el yazması Kur'an-ı Kerim mushafından oluşan 'Mukaddes Miras Sergisi'nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, daha önce İstanbul'da, Şanlıurfa'da, Diyarbakır'da açılan bu serginin Mardin'de de açılıyor olmasının gerçekten çok özel bir anlam ifade ettiğini söyledi. Bakan Güler, "Bunu da burada özellikle vurguluyorum. Bildiğiniz gibi Mardin, birçok medeniyetin izlerini taşıyan binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip bir ildir. Kadim medeniyetlerin beşiği olan Mardin'de yüzyıllardır farklı kültürler yaşıyor. Burada bir Mardin modeli gelişti. Ümit ediyorum ki bu sergi vesilesiyle ilimize gelen bütün misafirlerimiz bu çok anlamlı sergiyi beğeneceklerdir. Değerli arkadaşlarımız Kur'an-ı Kerim bizim mukkades kitabımız. O, canlı ve cansız bütün alemlere indirilmiş. Bu kaynaktan gelen mesajlar, insanların sinesinde sevgi, kardeşlik ve rahmet olarak markes bulmuştur. Biz biraz sonra açılışını yapacağımız sergide tarihin farklı dönemlerine ait 99 adet el yazması mushafı bizimle buluşturacaklar. Bu muhteşem zenginliktir. Bu sergiyi gezecek olan arkadaşlarımızın da el emeği göz nuruyla yapılan bu eşsiz bu eserleri ilgiyle izleyeceklerini biliyoruz. Bu nadide eserleri bugüne kadar muhafaza edenlerden Allah razı olsun. Bu serginin Mardin'e getirilmesinde de emeği geçenlerden de Allah razı olsun. Bir muhteşem sergidir. Mardin'e gelen en önemli sergidir. İnşallah tüm Mardinliler gelip izleme fırsatı bulurlar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise Kur'an-ı Kerim'in, Allah Resulü'nün vefatından sonra Hz. Ömer'in ısrarıyla Hz. Ebubekir'in halifeliği döneminde kitap haline getirildiğini söyledi. Müftü Coşkun, "Bunun en büyük sebebi ise şüphesiz hafızların vefatıyla Kur'an'ın kaybolma korkusuydu. Zeyd Bin Sabit başkanlığında kurulan komisyonun titiz çalışmalarıyla Kur'an'ı Kerim iki kapak arasında toplandı ve kitap haline getirilen bu Kur'an Peygamber Efendimiz'in hanımı Hz. Hafsa'ya emanet olarak verildi. Üçüncü Halife Hz. Osman zamanında ise Kur'an, elde var olan asıl mushaf üzerinden çoğaltılarak Mekke, Basra, Kufe, Bahreyn ve Yemen gibi çeşitli merkezlere gönderildi. Böylece lehçe farklılıklarından oluşabilecek kargaşaların da önüne geçilmiş oldu" şeklinde konuştu.

Açılışa Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz de katıldı. Konuşmaların ardından sergi gezildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mukaddes Mirasların Açılışını Bakan Güler Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement