KASTAMONU - 27 Mayıs darbesi kınandı - Son Dakika
Politika

KASTAMONU - 27 Mayıs darbesi kınandı

Basın açıklamasının yapıldığı salondan görüntü ???????AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Ziya Dönmez'in açıklaması Kastamonu'da AK Parti teşkilatınca 27 Mayıs 1960 askeri darbesi kınandı.

27.05.2021 17:34  Güncelleme: 21:26

Basın açıklamasının yapıldığı salondan görüntü

??????? AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Ziya Dönmez'in açıklaması Kastamonu'da AK Parti teşkilatınca 27 Mayıs 1960 askeri darbesi kınandı.

AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Ziya Dönmez, partisinin İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, medeniyet geleneği denildiğinde akla ilk olarak Türkiye'nin geldiğini söyledi.

Dönmez, Türk milletinin demokrasi ve insan hakları adına çok sayıda bedel ödediğini vurgulayarak, "Her bir vatandaşımızın gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisi ile yoğrulan milletin evlatları hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler görmüş ve idam sehpalarında şehit edilmişlerdir. Vesayet ve beraberinde getirdiği darbeler milletimize fayda getirmemiş, milletimizden demokrasisini, ekonomisini, moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Dönmez, her türlü vesayete karşı var olan mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

KASTAMONU - 27 Mayıs darbesi kınandı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika KASTAMONU - 27 Mayıs darbesi kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement