"Sizinki Sadece 1.8 mi?" - Son Dakika
Politika

"Sizinki Sadece 1.8 mi?"

"Sizinki Sadece 1.8 mi?"

Erdoğan'ın çok konuşulan tavsiyeleri sınırları da aştı. İşte Erdoğan'ın Finlandiya Başbakanı'nı güldüren tavsiyesi.

18.04.2012 19:57  Güncelleme: 07:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konuk Başbakan, ülkesinde uygulanacak ekonomik tedbilerle ilgili soruyu cevaplarken Başbakan Erdoğan araya girdi ve Türkiye'de her fırsatta yaptığı '3 çocuk' çağrısını, Finlandiya için de önerdi.

Erdoğan, "Büyümeyi, ters orantılı yapmamak lazım. Nüfusu azaltarak para büyütmek değil. Finlandiya'da arazi çok büyük ama nüfus çok az. Ben Türkiye'de en az üç çocuk tavsiye ediyorum" dedi.

Finlandiya Başbakanı'nın, ülkesinde aile başına düşen çocuk sayısının 1.8 civarında olduğunu söylemesi üzerine de Erdoğan bu sayıyı az buldu. İki lider gülerek ortalamanın, ikinin üzerinde olmasının yararlı olacağı fikrinde birleşti.

BARZANİ İLE GÖRÜŞMENİN KONUSU

Erdoğan, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani ile yarın yapacağı görüşme ile ilgili olarak ''Birinci derecede şüphesiz ki Irak, masadaki en önemli konu. Ardından bölge, şüphesiz ki görüşeceğimiz konu olacaktır" dedi.

"TUTUKLU VEKİLLER; AK PARTİ'NİN SORUNU DEĞİL"

Erdoğan, tutuklu milletvekilleri ile ilgili Meclis'te yasal düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak ''Bu tutuklu milletvekilleri hangi siyasi partilere aitse önce o siyasi partilerin görüşleri nedir, hangi gündemle ortaya çıkacaklar; bunu görmek lazım. Bu iş, bu sorun, AK Parti'nin sorunu değil. Onların sorunu. Şunu hiçbir zaman unutmayın; bu seçimlere giderken birilerinin milletvekili olamayacağını bile bile veyahutta bunu şöyle arkadan dolaşmak suretiyle 'çözer miyiz' diye farklı yöntemleri denemek, demokrasinin usulleri içerisinde yoktur. Özellikle de bir hukuk devletinin içerisinde hiç mi hiç yoktur'' dedi.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Politika 'Sizinki Sadece 1.8 mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement