TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Satır: "Bizim döndüğümüz kıble bellidir, Kabe'dir.

20.02.2014 15:20

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, "Bizim döndüğümüz kıble bellidir, Kabe'dir. Bayrağımız da  al kırmızı  bayraktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu,  Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da gündem dışı söz alan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğünü iktidarın rehin aldığını iddia ederek, "Basın hür değil, esirdir. Basın ve ifade özgürlüğüne en başta en büyük baskıyı da Başbakan yapmaktadır" diye konuştu.

Başbakan'ın "işbirlikçi ve yandaş basın hariç gazetecileri, medya patronlarını ve televizyon yayıncılarını tehdit ettiğini" ileri süren Yeniçeri, "Başbakan anket şirketlerinin araştırmalarına müdahale ederek 'al MHP'den 2 puan, koy BDP'ye' demektedir. Başbakan MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısını canlı olarak veren televizyon kanalını arıyor, 'Bahçeli bir manifesto açıklıyor, siz de bunu canlı olarak veriyorsunuz' diyor. Muhatabı da '2, 3 dakikaya kestiriyorum efendim' diyor ve kestiriyor. Siz bu yetkiyi nereden ve kimden alıyorsunuz beyler? Siz kimsiniz? Başbakan mı var karşımızda bir kabadayı mı var. Bunu  anlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Yeniçeri'nin "kabadayı" ifadesine değinerek, "Daha önceki hükümetler döneminde partileri iktidar olmuştu. Lütfen bu geçmiş dönemdeki partilerin yapmış olduğu hizmetlere baksınlar" dedi.

Sataşma nedeniyle tekrar söz isteyen Yeniçeri, "Sizin kökünüz, damarınız, yattığınız toprak, döndüğünüz kıble ve tuttuğunuz bayrak belli değil. Hangi topluma hizmet ediyorsunuz onun bile farkında değilsiniz. Çıkın söyleyin. Hangi milleti temsil ettiğinizi söyleyin. Siz hangi bayrağın altında yaşadığınızın bile farkında değilsiniz" karşılığını verdi.

Yeniçeri'nin konuşmasının ardından AK Parti sıralarından "Bizim kökümüz de, kıblemiz de belli", "Özür dile" şeklinde tepkiler geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, akademisyen bir milletvekilinin kullandığı kelimeleri esefle dinlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hocam hiç yakıştıramadım. Bizim döndüğümüz kıble bellidir, Kabe'dir. Bayrağımız da al kırmızı  bayraktır. Bizim hedefimiz tek devlet, tek vatan, tek millet ve tek  bayrak. Bunu her yerde söyledik. Lütfen gelin bizden, AK Parti'ye gönül vermiş bütün vatandaşlardan özür dileyin. Özür  dilemeniz halinde arkadaşlarımla beraber özrünüzü kabul edeceğiz. Aksi takdirde İçtüzüğün 160. maddesi gereği sizin hakkında Sayın Başkan ve Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını talep ediyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement