Türk Dış Politikası Üniversitede Masaya Yatırılacak - Son Dakika
Politika

Türk Dış Politikası Üniversitede Masaya Yatırılacak

Türk Dış Politikası Üniversitede Masaya Yatırılacak

KDK, 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

09.05.2012 11:12

Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Dış Politika Çalıştayı" Mardin Artuklu Üniversitesi, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğinde (KDK), 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Beş çalışma grubunun katılacağı ve üç gün sürecek çalıştay, 'Uluslararası örgütler ve küresel düzen, Ortadoğu gündemi, 'Dünyada ve Türkiye'de kamu diplomasisi', 'Yeni alanlar ve kurumlar', 'Çatışma çözümleri' ve 'Dış politika' temalı oturumlar şeklinde yapılacak.

Dış Politika Çalıştayı'na katılacak olanlarda; Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümlerinde bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olmaları şartının aranacağını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Türk dış politikasının; son yıllarda geliştirdiği yeni vizyonu sayesinde akademi, medya çevreleri ve dış politika uzmanlarının ilgi ve dikkatini çektiğini ifade etti.

Omay, eski dönemlerle kıyaslandığında Türkiye'nin daha bağımsız ve kişilikli bir dış politika izlediğinin altını çizerek, "İşte bu değişim, farklı çevrelerin ilgisini çekmekte, dış politika üzerine yapılan tartışmaları çeşitlendirmektedir." dedi.

Dış politika gündeminde yer alan konuların ve mekanizmaların canlı bir tartışma gündeminin parçası haline geldiğini hatırlatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, dinamik tartışma ortamına katkıda bulunmak amacıyla akademisyen ve politika yapıcılarının bir araya geldiği Dış Politika Çalıştayı'na Mardin Artuklu Üniversitesi olarak katkıda bulunduklarını söyledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ,Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) nın da katkı sunduğu çalıştaya; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerin yanı sıra dış politika temalarıyla ilgili bir konuda çalışmış olmak kaydıyla "Kamu Yönetimi, İktisat, Felsefe, Sosyoloji, Antropoloji, İletişim, İlahiyat " gibi diğer sosyal bilim alanlarında araştırma yapan akademisyenlerin de iştirak edebileceği belirtildi.

7-10 Haziran tarihlerinde Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek Dış Politika Çalıştayı'na başvurular 25 Mayıs 'a kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Türk Dış Politikası Üniversitede Masaya Yatırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement