Yerel seçimlere doğru - CHP'lilerin protestosu - - Son Dakika
Politika

Yerel seçimlere doğru - CHP'lilerin protestosu -

Yerel seçimlere doğru - CHP\'lilerin protestosu -

Bir grup CHP'li, merkez Yenişehir ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden aday gösterilmesini protesto etti.

24.12.2013 18:13

Bir grup CHP'li, merkez Yenişehir ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden aday gösterilmesini protesto etti.

CHP Yenişehir İlçe Teşkilatı önünde toplanan grup, aday belirleme sürecinde ön seçim yapılacağının sözü verildiğini ileri sürerek, buna rağmen atamayla aday belirlendiğini savundu.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden aday gösterilmesini istemediklerini belirten gruptakiler, CHP Genel Merkezi'ne gönderilmek üzere dilekçe imzaladı.

Grup üyeleri, teşkilat binasında CHP Yenişehir İlçe Başkanı Rıza Turan ile de görüştü. Turan, görüşmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, kural, tüzük ve yönetmeliklerin partilerinde geçerli olduğunu söyledi.

Parti Meclisi'nden çıkan karar bulunduğunu vurgulayan Turan, "Bu karar bizleri, örgütü bağlayan bir karardır. Bu yeniden Parti Meclisi'nde görüşülür, değiştirme olanağı olursa ona biz yine saygı duyarız. Ama şu an bunun ötesinde yapılacak hiçbir şey yok. Elimizdeki karara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Macit Özcan, Yenişehir için İbrahim Genç belirlenmiştir. Bunu tartışmanın bir anlamı yok" dedi.

Turan, her karara mutlaka tepki olacağını ancak bunun ayrışmaya yol açmayacağını, kendi içlerinde çözebileceklerini sözlerine ekledi.

Turan, açıklamasının ardından partililerle basına kapalı görüştü.

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel seçimlere doğru - CHP'lilerin protestosu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement