Final Sahnesi Pamukkale'de - Son Dakika
Sinema

Final Sahnesi Pamukkale'de

Final Sahnesi Pamukkale\'de

'Hayalet Sürücü 2' Filminin Final Sahnesi Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kentinde Çekilecek.

24.12.2010 18:45

Başrollerini dünyaca ünlü aktör Nicholas Cage ile Eva Mendes'in oynayacağı ''Hayalet sürücü 2' (Ghost Rider 2) filminin final sahnesi Pamukkale'deki Hierapolis antik kentinde çekilecek. Nicholas Cage ve Eva Mendes, 2 bin yıllık Roma dönemi mezarlarına girecek.

Ark Prodüksiyon Genel Koordinatörü Mehmet Yılmaz, Denizli Vali Yavuz Erkmen'i ziyaret ederek, filmin çekimleriyle ilgili bilgi vererek, destek istedi. Mehmet Yılmaz, filmde 400 figüran kullanılacağını, bunlardan 100'ünün Denizle'den seçileceğini söyledi. Hayalet Sürücü 2 filminin önemli bölümünün Kapadokya, Pamukkale Örenyeri ve Kayseri ile Nevşehir arasındaki yolda çekileceğini anlatan Mehmet Yılmaz, ''Biz, yapımcı firmaya mekan konusunda yardımcı oluyoruz. Filmin çekimleri şu anda Romanya'da devam ediyor. Final sahneleri Pamukkale ve Kapadokya'da çekilecek. Film setinde 400 ila 450 kişilik ekip çalışacak. Denizli çekimleri için 400 figüran kullanılacak. Bunlardan yaklaşık 100'ü Denizlili olacak. Teknik ekibimiz uygun bulduğu yüzleri belirledi ve onay için ilgililere gönderdi' dedi. 24 Ocak'ta başlayacak ve 11 gün sürecek çekimler boyunca film ekibinin Colossea Thermal Otel'de konaklayacağını kaydeden Yılmaz, bugüne kadar yurtdışından film çekmek isteyen bir çok şirketle Pamukkale ve Türkiye'nin değişik bölgelerinde çalışma yaptıklarını kaydetti. Yılmaz, ''Yaptığımız ön incelemede Pamukkale'nin görüntü ve fotoğraflarını gönderdik. Bunları gören Nicholas Cage'in beyaz cennete hayran kaldığını, bir an önce Denizli'ye gelmek istediğini öğrendik. Ancak, Hayalet Sürücü 2 filminde Pamukkale travertenlerinden sahne olmayacak' diye konuştu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, 2010 yılı içerisinde Hindistanlı film yapımcılarının Pamukkale'de 4 film çekimi yaptıklarını belirterek, ''Nicholas Cage ile Eva Mendes gibi dünyaca ünlü oyuncuların başrollerinde oynadığı filmin önemli bölümünün Pamukkale'de çekilecek olması tanıtım açısından son derece önemli' dedi.

Nicolas Cage ve Eva Mendes'in başrolünü oynadığı 114 milyon dolar gişe yapan Ghost Rider (Hayalet Sürücü) serisinin ilki 2007 yılında çekilmişti. Face Off, Rock, Büyük Hazine, Kaptan Corelli'nin Mandolini filmlerinden tanınan Nicolas Cage, bu kez Kapadokya ve Pamukkale'de kameraların karşısına geçecek. Film, Hierapolis kentinde Roma döneminden kalma 2 bin yıllık mezarların arasında çekilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema Final Sahnesi Pamukkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement