Atalay: "100. Yılımız Milad Olacak" - Son Dakika
Spor

Atalay: "100. Yılımız Milad Olacak"

Atalay: "100. Yılımız Milad Olacak"

Ankaragücü Mali Asbaşkanı Atalay: "Dışarıdan Sporcu Getirmek Kulüpleri Sıkıntıya Sokuyor"

23.06.2010 12:18

Kuruluşunun 100. yılının Ankaragücü Spor Kulübü'nün bütün branşları için bir milad olacağını ifade eden mali asbaşkan Ayhan Atalay, DHA'ya yaptığı açıklamada, zor koşullarda yönetim olarak çok iyi işler yapacaklarını söyledi.

"DIŞARIDAN SPORCU GETİRMEK KULÜPLERİ SIKINTIYA SOKUYOR"

Gazi Üniversitesi ile ortak çalışmalar sonucu açtıkları yaz okullarındaki yetenekli sporcuları bünyelerine katacaklarını belirten Ankaragücü Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay, "Birçok şehirde elemeler yaptık ve bu elemeler sonucu 190 çocuğumuzu Ankara'ya çağırdık. Buradaki elemeler sonucu da çok yenetekli 70 sporcuyu bünyemize kattık. Bunları kendi tesislerimizde yetiştireceğiz. Gazi Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma gereği bu çocuklarımızın ve gençlerimizin yüksek lisanslarını tamamlamalarını sağlayacağız. Beştepe Tesisleri'ni de onlara açıyoruz. Fakir öğrencilerin bütün eğitim masraflarını %100 burs şeklinde biz karşılayacağız. Artık dışarıdan milyon Euro'lara oyuncu almak bitti. Bu iş çok kolay ama kulüpleri daha sonra sıkıntıya sokuyor. Biz Gece gündüz çalışıyoruz. Yaz spor okullarımız başlıyor. Bunu da Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yapıyoruz. Burdan da çok yetenekli ve kabiliyetli çocuklarımızın çıkacağını düşünüyoruz. Bunları da kendi bünyemize alacağız. İnanılmaz bir teveccüh var bu konuda. Şimdi ekin zamanı. Yarın öbür gün oyuncularımız Süper Lig'de yer aldığı zaman meyvelerimizi toplamış olacağız" diye konuştu.

Yaz okullarından sonra 100 kişiyi istihdam edebilecek fiziksel kapasiteye sahip olduklarını vurgulayan Ayhan Atalay, "Bunların yaklaşık 80 kişilik bir bölümünü futbolda kullanacağız. Biliyorsunuz ki dünyada sporun lokomotifi futbol. Daha sonra voleybol ve tekvando alanlarında ilerleyeceğiz" dedi.

"BİRŞEY ÜRETEMİYORSANIZ SADECE ALIP SATABİLİRSİNİZ"

Mali portreye değinen Ayhan Atalay, "Tahmini bir bütçe yapmadık. Ancak bazı kulüplere lisans bedeli ödüyoruz. Eğitim ve konaklama giderlerini karşılayacağız. Harçlık mahiyetinde de bir miktar ödeme yapacağız sporculara. Hem onlar hem de bizim için iyi şeyler olacak. Bu sporcular profesyonel liglere katıldıkları zaman keyifli işler olacak. Şu anda bünyemizde bulunan bütün takımlarımız Türkiye Şampiyonu. En son bisiklet takımımız şampiyon oldu. Daha öncesinde tekvandoda başarılı olduk. 2 tekvandocumuz var. Bunlardan bir tanesi yani bir kız çocuğumuz Üniversitelerarası Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılacak. Bu kızımız 17 yaşında ve inşallah biz de orada olacağız. Bu başarılar diğer sporcuları da motive edecek ve herkese bir şevk gelecek. Bunu yapmamızdaki ilk kural kurumsal olmamız. Birşey üretmiyorsanız ancak alıp satarsınız. İşi fabrika şekline döndürebilmek ve zorluklar içerisinde bunu başarabilmek asıl gayedir. Bütün çalışmalarımızı bitirdik. Gazi Üniversitesi'nin birçok bölümünü anlaşmamız gereği kullanabileceğiz. Çok keyifli, profesyonel ve örnek olacak bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"1 YIL SONRA FİZİKSEL DEĞİŞİMİ GÖRECEKSİNİZ"

Bu oluşum içerisinde 20 kişilik bir teknik heyet ile çalışacaklarını belirten Atalay, "Eski arkadaşlarla da devam ediyoruz, yeni arkadaşlarımız da var. Gazi Üniversitesi bu noktada Akademik kadroyu karşılıyor. Spor meslek yüksekokulları var. Sayın rektör Rıza Ayhan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Yaptığımız herşeyden fazlasıyla zevk alıyoruz. Bu çalışmaların sonucunu almak için de fazla beklemeyeceğiz. 1 yıl sonra ortaya çıkan fiziksel değişimi göreceksiniz" sözlerini dile getirdi.

"MADDİ SIKINTILARI AŞIP HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ"

Yaklaşık 50 sporcunun Beştepe Tesisleri'nde yatılı olarak kalacağını hatırlatan asbaşkan Atalay, "Orada kamp merkezimiz var biliyorsunuz. Ana takım Sarayköy Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürüyor. Minik sporcularımız da Tandoğan Tesisleri'nde çalışıyorlar. Beştepe'de daha önce başlanmış fakat enkaz şeklinde duran bir bina var. Önümüzdeki dönem orayı rehabilite edip hem sosyal tesis amaçlı hem de 150 kişiyi barındırabilecek bir kamp merkezi yapacağız. Biliyorsunuz maddi sıkıntılarımız var ve bunları kısa zamanda aşıp hedeflerimize ulaşacağız." şeklinde konuştu.

"100. YILIMIZ MİLAD OLACAK"

Ankaragücü'nde 100. yılın milad olacağını dile getiren asbaşkan Ayhan Atalay, "Bu saatten sonra Süper Lig'den itibaren hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Süper Lig'de ilk beş sıra için oynayacak ve ben de varım diyebilecek. Ankaragücü bu sene bütün alt branşlarda şampiyon olacak. Fenerbahçe'nin sarı melekleri Avrupa kupalarında çok iyi mücadele ettiler ve hepimizi mutlu ettiler. 95-96 yılında bayan voleybol milli takımının antrenörü Ali Oktay şu anda bizimle çalışıyor. Bu sene çok ciddi transferler yapıyoruz ve bunu basın toplantısı ile açıklayacağız. Sözleşmelerine yazdığımız çok ciddi primler vereceğiz. Bu sene futbol takımımız ilk 5'i zorlayacak. Bayan voleybol takımımız da ilk 3 içerisinde yer alacak. Toplam 6 branşımız var. Bunlar futbol, voleybol, tekvando, bisiklet, bowling ve masa tenisi. İleride güreş üstüne bir çalışmamız var. Ankaragücü'nün sıkıntıları malum. Bu sıkıntılar bir sene içerisinde aşılacak ve bundan sonra herşey daha güzel olacak. Daha disipline edilmiş bir kurum şeklinde çalışacağız. Bizim hesap mizanımız UEFA'nın belirlediği kriterlere uymak zorunda. Biz bu sene sonunda UEFA'da hesap düzeni en iyi olan takımlar arasında yer alacağız. Yani borçtan kurtulmuş ve yatırımlar yapan bir kulüp yapacağız. Kulübe bir tek kuruş girmiyor. Biz ayda bin 5 yüz lira getiren dış sahalarımızı 65 bin liraya çıkardık. Biz geldiğimizde 7 aylık maaşı ödenmeyen arkadaşlarımız vardı ve bu kimsenin umurunda değildi. Bütün maaşları ödedik. Yok parayla yatırımlar yapıyoruz. Halı sahaları yeniledik, otoparklara otomasyon sistemi taktık. Eski dönemde olsaydı Ankaragücü uçardı. Nasıl olmuş ta bu kadar borç yapılmış anlamak zor. Sezonun 3. ya da 4. ayında fiziksel değişiklikleri gözünüzle görebileceksiniz. Herkes bu oluşuma şahit olacaktır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Atalay: '100. Yılımız Milad Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement