Avrupa Wushu Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa Wushu Şampiyonası

Avrupa Wushu Şampiyonası

Hüseyin Doğru - Avrupa Wushu Şampiyonası'nın ikinci gününde Türk sporcular, 6'sı gümüş, 2'si bronz olmak üzere 8 madalya kazandı.

28.03.2012 22:55

Hüseyin Doğru - Avrupa Wushu Şampiyonası'nın ikinci gününde Türk sporcular, 6'sı gümüş, 2'si bronz olmak üzere 8 madalya kazandı.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de devam eden şampiyonada bugün "Taolu" kategorisinde milli takım sporcuları Türkiye'ye 8 madalya kazandırdı.

9-12 yaş grubunda, Jianshu (ince kılıç) stili kızlarda Zeynep Makbule Akyüz, Daoshu (geniş kılıç) stilinde İlayda Emen, erkekler ince kılıçta da Burak Akkaya gümüş madalya kazandı.

13-15 yaş grubunda, erkekler ince kılıç stilinde Hüseyin İnci ikincilik elde ederken, kızlarda Handan Tiryakilioğlu ile geniş kılıç stilinde Nadide Nur Akkaya üçüncü oldu.

16-18 yaş grubunda, bayanlar ince kılıçta Şeyma Urhan ve erkeklerde Furkan Şener gümüş madalyanın sahibi oldu.

Taolu kategorisi milli takım antrenörü Ali Top, sporcuların bugünkü performansından memnun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizim performansımız ilk gün de çok iyiydi. Hakemlerin adil olmayan değerlendirmeleri madalyalarımıza engel oldu. Dün minik erkeklerde üçüncü olan sporcumuz Hüseyin İnci, daha sonra yeniden bir değerlendirme yapılarak dördüncülüğe düşürüldü. Bu karara anlam veremiyoruz. Karar, adil olmayan değerlendirmelerin bir örneği olarak gözüküyor."

Ayrıca Top, "Sporcularımızdan yarın da madalyalar bekliyorum" dedi.

Şampiyonada yarın "Taolu" kategorisinde sopa ve mızrak stiliyle "Sanda" kategorisinde müsabakalar yapılacak.

- TALLİNN

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Wushu Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement