Bakan Kılıç Michael Phelps'in Antrenörüyle Bir Arada - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç Michael Phelps'in Antrenörüyle Bir Arada

Bakan Kılıç Michael Phelps\'in Antrenörüyle Bir Arada

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dünyanın en iyi yüzücüsü olarak kabul edilen Michael Phelps'in antrenörü, Bob Bowman'ı makamında kabul etti.

15.02.2013 17:25

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dünyanın en iyi yüzücüsü olarak kabul edilen Michael Phelps'in antrenörü, Bob Bowman'ı makamında kabul etti.

Bakan kılıç; "Olimpiyat adayı bir ülke olarak, aynı zaman 2016 Rio olimpiyatlarına hazırlanan bir ülke olarak ayrım yapmaksızın olimpik branşlarımızı olimpiyatlara hazır hale getirme çabamız var," dedi.

Kılıç, "Bob Bowman'ın Türkiye yüzme federasyonunda koordinatörlük görevine getirilmesi konusunda yaptığı açıklamada Olimpik branşlarda dünyanın en iyilerini federasyonlara kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çabalarımız federasyonlarla birlikte sürdürüyoruz. Olimpik federasyonlarımızın stratejik planlarını oluşturmalarını kendilerinden istedik. Bu anlamda yaptığımız görüşme neticesinde Türkiye'de çok önemli branşlardan biri olan yüzmede istenilen başarı ve performans düzeyine kavuşturulması için önemli bir adım attık. Özellikle hedefimiz madalya değil bu hep söyledim bir kez daha ifade ediyorum. Madalyadan önce ülkemiz gençlerinin sporcu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Lisanlı sporcu sayısını artırarak bununla birlikte başarıyı yakalamak istiyoruz. 30 yeni yüzme havuzu inşa ediyoruz. Bu hizmetlerin yapıldığı ülkede yeni sporcuların yetişmesi, performansa dayalı hamlelerin atılması kaçınılmaz. Attığımız adım bunlara yönelik adımlar. Umarım neticelerini önümüzde ki yıllarda görürüz,"diye konuştu.

TARAFTARLIK SÖZLEŞMESİ KULÜPLERİN İSTEMESİYLE OLUR

Bakan Suat Kılıç, sporda şiddet olaylarında kulüplerin taraftar yüzünden cezalandırılmasına önlem olarak düşünülen "Taraftarlık sözleşmesi" konusuna ise şu açıklamayı yaptı.

Kılıç: "CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlunun, TBMM'ye verdiği önergede taraftarlık sözleşmesini değerlendiren Bakan Suat Kılıç, konunu muhatabının kulüpler olduğunu Kulüpler Birliği Vakfı'ndan böyle bir karar alınırsa TBMM'nin bir uzlaşı için bir araya gelebileceğinin kaydetti. Bu konu hakkında bir muhalefet milletvekilinin verdiği konun teklifinden bilgisi olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, " Kulüplerin istemesi halinde yürütülen işler bunlar. Kulüpler Birliği Vakfı kulüp başkanlarını bir araya getiri böyle bir karar alır ve tüm kulüpler açısında kabul görürse bu yaklaşım elbette ki TBMM bu tür uzlaşı gerektiren konularda bir araya gelir ve uzlaşıyı sağlar. Ama tek taraflı bu meselelere bakmamak lazım. Henüz 6222 sayılı kanunun uygulanamayan hükümleri var. Elektronik bilet ve güvenlik kamerası sistemi gibi. Hazırlıklar tamamlanamadığı için bir erteleme getirildi. Ama biz federasyonla yaptığımız görüşmede 2013-2014 sezonuna elektronik bilet ve kamera sistemlerinin yetiştirilmesini ilettik. Bunlar sağlanırsa 6222 tüm unsurlarıyla uygulanabilir hale gelecek ki, bu andan itibaren gerek stat için gerek stat dışı aktiviteler daha rahat yapılacaktır. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç Michael Phelps'in Antrenörüyle Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement