Bursa'da V1 Challenge Yarışları Nefes Kesti - Son Dakika
Spor

Bursa'da V1 Challenge Yarışları Nefes Kesti

Bursa\'da V1 Challenge Yarışları Nefes Kesti

Ünlü rallici Volkan Işık tarafından tasarlanan V1 Challenge'de 2013 sezonunun ikinci ayağı Bursa'da yapıldı.

19.05.2013 17:53

Ünlü rallici Volkan Işık tarafından tasarlanan V1 Challenge'de 2013 sezonunun ikinci ayağı Bursa'da yapıldı.

Volkan Işık'ın tasarımı yerli malı yarış otomobili VOLKICAR ile organize edilen ve yarışları şehir meydanlarına taşıyarak halkla buluşturan V1 Challenge, üçüncü sezonunda da motorspor severler ile buluşmaya devam ediyor. Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda özel olarak hazırlanan ve trafiğe kapalı parkurda Nilüfer Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen yarışlarda kıran kırana mücadele yaşandı.

"HALKA DAHA YAKIN KILACAK OTOMOBİL YAPMAK İSTEDİK"

VOLKICAR otomobilinin tasarımı ile ilgili bilgi veren Volkan Işık, "Otomobil sporunu sevdirecek ve halka daha yakın kılacak bir otomobil yapmak istedik. Amaç buradaki organizasyondu. İnsanların bende yapabilirim diyebileceği bir şekilde planlamamız gerekiyordu. Buna uygun bir araca ihtiyacımız vardı. Genç, yaşlı herkesin ilgisini çekecek bir otomobil düşündük. Şampiyonanın ihtiyacı olan otomobili tasarladık ve üretmeye başladık. VOLKICAR'ın tasarımı ben ve iki mühendis arkadaşıma aittir" dedi.

100 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Bugüne kadar 85 aracın üretildiğini ifade eden Işık, "Türkmenistan ve Moldova'ya sattık. Yurt içinde de satışlarımız var. 20 küsür tanesini ben kullanıyorum. Geri kalanının hepsini sattık. Türkiye'nin ilk para ödüllü şampiyonası. İlk 3'e para ödülümüz var. 1 sene içerisinde yaklaşık 100 bin lira para ödülü dağıtıyoruz. Başarılı sporcuları destekliyoruz" diye konuştu.

"OTOMOBİL KULLANMAYI ÖĞRETEN BİR ARAÇ"

Araçların el yapımı olduğuna dikkat çeken Işık, "Tek kişilik olması aracı farklı kılıyor. Tasarımı daha sevimli ve ekonomik. Alırken ve yarışırken ekonomik. Ayda 500 lirasını feda edebilecek olan insanlar bu sporu yapma şansı bulabilir. Otomobil kullanma kültürünü arttırabilir. Otomobil kullanmayı öğreten bir araç" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursa'da V1 Challenge Yarışları Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement