Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi - Son Dakika
Spor

Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi

Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi

Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi, 19 Şubat'ta altı, yedi, sekiz, dokuz, on yaş grubu çocuklar için altyapı seçmeleri gerçekleştirecek.

17.02.2011 19:37  Güncelleme: 19:39

Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi, 19 Şubat'ta altı, yedi, sekiz, dokuz, on yaş grubu çocuklar için altyapı seçmeleri gerçekleştirecek. Yetenekli çocukların seçileceği elemelerde, miniklerin fiziksel ve mental yeterlilikleri profesyonel eğitmenlerce ölçümlenecek. Elemeleri geçen minikler, dünya tenisinin en önemli ekollerinden biri olan Avustralya ekolünün deneyimli antrenörleri tarafından eğitilecek.

Garanti Koza ve Enka tarafından Türk tenisine destek olmak için kurulan ve uluslararası standartlarda eğitim veren Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi, Türkiye'yi dünya tenisinin parlayan yıldızı yapmayı amaçlıyor ve bu nedenle yetenekli minik raketleri tespit ederek altyapısında yetiştirmek üzere elemeler düzenliyor. Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi İstinye Sadi Gülçelik Tesisleri'nde ikincisi gerçekleştirilecek elemelerde minikler, profesyonel eğitmenlerin kontrolünde gerçekleşecek fiziksel ve mental becerilerini ölçen testlerden geçecekler.

Seçmeleri geçen minik yetenekler, Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi'ne kayıt yaptırabilecekler ve miniklerin performanslarına uygun eğitim programları uygulanacak. Uygun eğitim programlarının oluşturulması için danışmanlık hizmeti verecek olan Prof.Dr.Turgay Biçer, aynı zamanda ailelere yönelik eğitim programları ile hem çocukları hem de aileleri tenis konusunda bilinçlendirerek geleceğe hazırlayacak.

Tenise ilgi her geçen gün artıyor

Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi, altyapı seçmelerinin ilkini, 2010 Ekim ayında gerçekleştirdi. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği seçmelere üçyüzden fazla çocuk katıldı ve yaklaşık üçte biri Akademi'ye kayıt yaptırdı.

Uluslararası standartlarda eğitim veren Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi, kadrosunda bulunan deneyimli yerli ve yabancı antrenörler ile tenis dünyasının önemli ekollerinden bir tanesi olan Avustralya ekolüyle başarılı sporcularıyla dikkat çekiyor. Dünya bayanlar sıralamasında 31'inci olan Jarmilla Groth, Dünya bayanlar sıralamasında 168'inci olan ve aynı zamanda Türkiye Büyükler şampiyonu olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Dünya erkekler sıralamasında 260'ıncı olan Sam Groth, Dünya gençler sıralamasında 185'inci olan milli tenisçi Melis Sezer, Dünya gençler sıralamasında 104'üncü olan Başak Eraydın gibi isimler hem kendilerini hem de akademiyi uluslararası arenada başarıyla temsil ediyorlar.

Club İstanbul@Enka Ulslararası Tenis Akademisi, Türkiye ve Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez altı açık tenis kortu tek bir balon ile kapatıldı. Akademi oyuncularının daha sağlıklı şartlar altında çalışmalarına olanak sağlayan balon kortlar ile oyuncular ve izleyiciler olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecekler. Akademi'de 15 Aralık 2010 tarihinde altı kortun üstü 3 bin 500 m2 büyüklüğünde tek parçadan oluşan bir balonla kapatıldı. Böylece Akademi'deki toplam kapalı kort sayısı 12'ye çıktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement