Dörtyol'da Öğrencilere "Basket Oynuyorum" Projesi - Son Dakika
Spor

Dörtyol'da Öğrencilere "Basket Oynuyorum" Projesi

Dörtyol\'da Öğrencilere "Basket Oynuyorum" Projesi

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde İlköğretim okulları arasında kaynaşmayı sağlamak özellikle kenar mahallelerde oturan gençlerin okul eğitimi yanında spora teşvik edilmesi için kaymakamlık ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından SODES destekli “Basket Oynuyorum” projesi başlatıldı.

25.01.2014 13:03

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde İlköğretim okulları arasında kaynaşmayı sağlamak özellikle kenar mahallelerde oturan gençlerin okul eğitimi yanında spora teşvik edilmesi için kaymakamlık ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından SODES destekli "Basket Oynuyorum" projesi başlatıldı.

Projenin başlaması dolayısı ile düzenlenen törende konuşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Selçuk Kayhan, "SODES kapsamında gençlerin spora teşvikinin temini için hazırlanan 'Basket Oynuyorum' projesinin kabul edilmesi ile gençlerimiz basketbola yönelerek okul başarılarının yanına eğitmenler sayesinde verilecek sportif başarılarını da ekleyeceklerdir" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın da, Bu tür projeler gençlerin kaynaşması sağladığına dikat çekekek "Sportif aktivitelerle gençler okul eğitiminin yanında Spor disiplini içerisinde yetişmiş oluyor" diye konuştu.

Kaymakam Recep Soytürk ise "Sportif etkinliklere katılma imkanı olmayan öğrenciler ile spor yapmak isteyen öğrencilerimiz açılacak olan basket kurslarında kendilerini yetiştirerek önümüzdeki günlerde geniş çaplı yapılacak olan okullar arası turnuvada mücadele edecekler. Amacımız öğrencilerimiz arasında kaynaşmayı sağlamaktır" dedi.

Proje kapsamında 7-14 yaş arasındaki çocukların için başlatılan basketbol kursunun 3 ay süreceği katılımcı öğrencilere eşofman, ayakkabı, top gibi tüm ihtiyaçlarının, 60 bin türk lirası SODES finansmanı destekli proje ofisinden karşılanacağı belirtildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dörtyol'da Öğrencilere 'Basket Oynuyorum' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement