Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Antakya Belediyesi Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı…

04.12.2010 15:15  Güncelleme: 15:20

Antakya Belediyesi bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyor. 2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonasına ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşayan tarihi kentimiz 30 ayrı ülkenin kıta ve ülkelerarası kadın şampiyonlarını 21 gün konuk edecek.

Turnuva öncesi Antakya Anemon Otelde gerçekleşen açılış kokteyline Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, Kültür Müdür vekili Aysun Çakar Çelenk, Antakya Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, kamu daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve 30 ülkeden kentimize gelen satranç sporcuları katılım gösterdi. Gecede Antakya Medeniyetler Korosu konuklara bir konser sundu.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz gecede yaptığı konuşmada, satrancın günlük yaşamın gerçeklerinden ortaya çıkan bir zihin sporu olduğunu ifade ederek, "Bireyleri hayata hazırlamada ve onların hayata sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır.

Satranç sporunda kişiler beyinlerini kullanırlar, sistematik düşünce geliştirirler, sorunları çözerek anında uygulamaya koyarlar. Hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç, kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir. Böylesine özellikli sporun dünya kadınlar şampiyonasının şehrimizde düzenlenmesinden dolayı duyduğum mutluluğu ifade ederken bu konuda emeği geçen başta Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş olmak üzere Türkiye ve Dünya Satranç Federasyonu yetkiliklerine teşekkür ederim" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş gecede yaptığı konuşmada, Antakya belediyesi olarak Türkiye de ilk kez böylesine önemli bir şampiyonayı şehrimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu ve kıvancını yaşadıklarını ifade ederek, "Dünyanın 30 ülkesinden şehrimize gelen tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyorum.

Antakya da kaldığınız süre içerisinde umarım iyi yarışmalar geçirirsiniz ve şehrimizden memnun kalırsınız. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Hatay Valimize, Türkiye ve Dünya Satranç Federasyonu yetkililerine, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Kültür ve Turizm İl Müdiremize, Müze müdürlüğü yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bünyesinde farklı din ve mezhebe mensup insanları kendi içinde barındırarak barış, sevgi ve hoşgörü ortamımızı dünyaya en iyi yansıtan Antakya Medeniyetler Korosunun konserini izlediniz. Siz değerli misafirlerimize tavsiyem bu güzel atmosferi iyice ak ciğerlerinize çekiniz ve ülkenize geri döndüğünüzde bu havayı kendi ülkeniz insanlarına yayınız.

Ben tıp doktoruyum. Hangi organlarımızın yalan söyleyip söylemediğini iyi bilirim. Medeniyetler korosunu oluşturan bu ekip, farklı dinlerin ilahilerini, kendi dinlerine aitmiş gibi kalpten, içten ve gözleri ışıldayarak söylemektedir. İşte kalplerimiz ve gözlerimiz asla ama asla yalan söylemezler. Sizler dünyanın en zeki kadınları olarak Antakya'da misafirimizsiniz. Şampiyonada sizlere başarılar dilerim" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Antakya Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonasının Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkatleri çekerek, bu organizasyonun Antakya'da olmasının en büyük kahramanının DoçDr. Lütfü Savaş olduğunu dile getirerek, Antakya Belediyesinin ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Ata Sporu Aba Güreşi 'Federasyon' Olma Yolunda

Başkan Savaş: "Amaç Aba Güreşi Sporunun Tüm Dünyaya Tanıtmak"

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, ata sporumuz Aba güreşini dünya standartlarına taşımak ve bu sporun tüm dünyada tanınmasını sağlamak için kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta sonu Antakya Belediyesi Encümen salonunda geleneksel aba güreşi yürütme kurulu, Başkan Doç.Dr. Lütfü Savaş ve Türkiye Milli Olimpian Derneği Eşbaşkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdür Ali Rıza Tütüncüoğlu, Hatay Aba Güreşi Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sabri İnanöz, aynı zamanda hemşehrimiz olan STV Spor Müdür Mehmet Şeyho, İHA Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Aba Güreşi Hekam Komitesi Başkanı Ayhan Taşkın, Aba Güreşi İl Temsilcisi Cemil Delioğlu, Aba güreşi hakemleri ve antrenörleri katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, "Ata sporumuz aba güreşini ülkemizde ve tüm dünyada tanıtma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda görev süremiz içerisinde 1. uluslar arası aba güreşi turnuvasını ve Antakya Belediyesi Cumhuriyet Kupası Türkiye Şampiyonasının organizasyonunu şehrimizde gerçekleştirdik.

Bundan sonraki hedefimiz sayın hocamız Milli Olimpian Derneği Eşbaşkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek'in bu konudaki tecrübelerinden faydalanarak ata sporumuz aba güreşinin federasyonunu kurmak, bu konuda faaliyet gösteren herkesi tek çatı altında toplamak, aba güreşini kuralları ile giysileri ile standardize etmek. Bu sayede ata sporumuz aba güreşini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Milli Olimpian Derneği Eşbaşkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek ise sözlerine aba güreşi sporuna verdiği önem ve sağladığı katkılardan dolayı Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'a teşekkür ederek başladı. Ata sporumuz olan bu güreşin adeta bu coğrafyada hapsedilmiş gibi olduğunu dile getiren Milli Olimpian Derneği Eşbaşkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek, "Bu işe aşkla, gönülle hizmet veren herkesin desteği ile bu sporumuzu layık olduğu seviyeye getirerek tüm dünyada tanınmasını hedefliyoruz.

Sayın başkanımızın desteği ile Antakya'da yaptığımız ulusal ve uluslar arası aba güreşi organizasyonlarıyla bu sporumuz ülkemizde ve tüm dünyada tanınmaya başlanmıştır. Bu konuda siz değerli basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Aba güreşi sporunun ülkemizde ve dünyada hak ettiği konuma gelmesi için el birliği ile gayret gösteriyoruz.

Bu sporumuza her konuda destek sağlayan sayın Belediye Başkanımıza İbrahim Öztek hocamıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

STV Spor Müdürü Mehmet Şeyho da toplantıda yaptığı konuşmada, Bu spora gönül vermiş biri olarak ve aynı zamanda bu ilde doğmuş bir kardeşiniz olarak medya tanıtımı açısından üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement