Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası Başladı - Son Dakika
Spor

Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası Başladı

Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası Başladı

Şampiyonaya katılan 17 ile 20 yaşları arasındaki 9 ülkeden sporcular madalya mücadelesi veriyor.

31.05.2013 11:40

ANKARA Türk sporunu başarıyla temsil etmiş vefat eden şampiyon güreşçiler anısına gençler kategorisinde düzenlenen 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası, Ankara'da başladı.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenen ve üç gün sürecek organizasyona katılan 17 ile 20 yaşları arasındaki 9 ülkeden sporcular yarışıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Oktay Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu turnuva, Türk sporuna 29 altın madalya kazandırmış, ebediyete intikal etmiş şampiyon güreşçilerimiz anısına yapılıyor ve milli takımlara katılacak sporcuların belirlenmesi açısından önemli" şeklinde konuştu.

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da 2016 Olimpiyatları'nın milli takımlarını oluşturacak sporcularun bu turnuvada belirleneceğini vurgulayan Aktaş, "İnşallah Türk güreşine yakışacak şekilde devletimiz ve milletimiz adına istediğimiz neticeleri alırız" ifadesini kullandı.

Şampiyonanın ilk gününde, erkekler serbest ve grekoromen stilde 50, 66, 96, bayanlarda 44 ve 55 kilolarda eleme müsabakaları yapılacak.

Türkiye'nin dışında Azerbeycan, Fransa, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Ermenistan, İsveç ve Danimarka'nın yer aldığı turnuvada, 300 sporcu madalya alabilmek içinçaba sarf edecek.

Şampiyonada yarın erkeklerde serbest ve grekoromen stilde 55, 74, 120, bayanlarda 48, 59, 67 kilolarda yapılacak müsabakalarla devam edecek. Turnuvanın son gününde ise erkekler serbest ve grokomen stilde 60, 84, bayanlarda da 51,63, 72 kilolardaki sporcular mücadale edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement