Jenerasyon Savaşları - Son Dakika
Spor

Jenerasyon Savaşları

Jenerasyon Savaşları

Tarihinde ilk defa büyük bir turnuvaya katılma hayali kuran genç ve dinamik İzlanda, Hırvatistan'ın son demlerini yaşayan altın jenerasyonunu geçmek istiyor.

15.11.2013 14:56

Yugoslavya'nın parçalanmasının ardından istikrarlı bir şekilde büyük turnuvalarda boy gösteren Hırvatistan, 2010 Dünya Kupası'na katılamayarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Euro 2012'den sonra Slaven Bilic'in görevden ayrılmasıyla federasyon, "Ama arkadaşlar iyidir" mottosuyla hareket etmiş olacak ki Fransa 98 kadrosunun bir başka elemanı Igor Stimac'ı getirmeyi kararlaştırdı. Stimac, 2014 Dünya Kupası elemelerine iyi başlasa da son grup maçlarına doğru oynanan kötü futbol grubu ancak ikinci sırada bitirmelerine yetti. Lihtenştayn'ı zorlanarak 3-2 yenen takım, son iki maçında Belçika ve İskoçya'ya mağlup olunca alınan play-off biletine bakılmadan yollar ayrıldı. Seri başı olarak kuraya katılan Hırvatların, iki maç için teknik direktör değişimine gitmesi ne kadar doğru tartışılır.

Stimac'ın yerine gelen Niko Kovac'ın takıma kısa sürede ne katacağını bilemiyoruz. Ancak federasyon başkanı Davor Suker'in "Stimac istifa etmese de onu kovacaktık" demesi hedefin 2014 Dünya Kupası olmadığını sezdiriyor. Hırvatistan, Brezilya'ya katılsa da katılmasa da altın jenerasyonu yenilemek gerektiğini görüyor olmalı. Kovac'ın uzun vadedeki görevi de bu geçişi sorunsuz yapmak olacaktır.

Bu açıdan bakıldığında İzlanda'nın Brezilya bileti için şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Lars Lagerback yönetimindeki takım, 6. torbadan katıldığı elemeleri Norveç ve Slovenya gibi takımları geride bırakarak ikinci sırada tamamladı. Bu bile ülke futbolu için önemli bir atılım gibi görünüyor. Fakat zorluk derecesi çok yüksek içi maçta genç oyunculardan kurulu İzlanda kadrosunun zorlanması da muhtemel. Gylfi Sigurdsson, Kolbeinn Sigthorsson ve Alfred Finnbogason gayet formdalar. Ancak başta Luka Modric olmak üzere Hırvatistan'ın deneyimli ayaklarıyla zayıf İzlanda savunmasını çözmesi şaşırtıcı olmaz. Biri yükseliş, diğeriyse çıkış aşamasındaki iki jenerasyonun Dünya Kupası bileti için çarpışmasının futbolseverler için çok şey vadettiğiyse kesin.

Rafet B. Eryılmaz

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Jenerasyon Savaşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement