Komşu Ön Sıradan Yer Aldı - Son Dakika
Spor

Komşu Ön Sıradan Yer Aldı

Komşu Ön Sıradan Yer Aldı

Komşu bu kez kazanamadı ama 3-1'in rövanşında asla Brezilya biletini kaybetme korkusu yaşamadı.

20.11.2013 00:51  Güncelleme: 08:10

Ev sahibi beklendiği gibi maça hızlı başladı. Yunanistan deplasmanında aldıkları iki farklı yenilgiyi telafi etmek adına risk aldılar, Bükreş'teki yüksek atmosferi de arkalarına alarak ilk düdükle birlikte rakip sahaya yerleştiler. Yunanistan ise bu ani baskına organize şekilde hazırlıklı görünüyordu. Sağ kenardaki Torje'u her atakta topla buluşturmak isteyen Romanya'ya karşı önlem almışlardı. İkinci topları alan ve saldırganlıkları sayesinde duran toplar kazanan Romanya'ya karşı temkinliydiler.

Yunanistan takımında sol önde pozisyon alan Samaras, arkasında oynayan Holebas'asürekli yardım getirdi. Böylece ayakları çabuk ve yaratıcı Torje'a oyunu hızlandırma ve etkin olma fırsatı vermediler. Hatta Holebas'ın çıkışlarıyla fazlasıyla hücum oyununa odaklanan Torje'u iyiden iyiye verimsiz kıldılar. Nitekim maçın ilk tehlikeli gol pozisyonu, 17. dakikada önde kazanılan topta ileri fırlayan Holebas'ın şutuyla geldi. Torje ise takımının tur umudunu taşıyan oyuncu olarak başladığı maçta ancak elli altı dakika oynayabildi, kenara alındı.

İlk 15 dakikadaki Romanya baskısını kıran Yunanistan, ayağa oynayarak maçı sete set duruma getirdi. Tempoyu düşürdüler, aynı anlarda rakip de tuzağa düştü. Risk alarak savunma hattını önde kuran Romanya'nın umutları, tek bir savunma arkası topla suya düştü. İyi kontrolü güzel bir son vuruşla tamamlayan formda golcü Mitroglou, takımını öne geçirirken Brezilya biletini de cebine koydu. Golde Holebas'ı takip edeyim derken ofsaytı bozan sağ bek Matel ise henüz gol olmadan başını elleri arasına almış, Dünya Kupası fırsatının ellerinden kayışını seyrediyordu.

Maçın kalan bölümü, birkaç dakika hariç neredeyse tümüyle Yunanistan'ın kontrolü altında geçti. İkinci devre başında bir garip telaş anında Torosidis ve Holebas ortak yapımı güzel bir gol atıldı, ama kendi kalesine. Romanya bu golle umutlansa da kurdukları baskı 5 dakikadan uzun sürmedi. Tempoyu yeniden ayarlayan Yunanistan, maçın sonunu getirdi ve toplamda 2-4'lük skorla Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Yunanistan Milli Takımı, Brezilya'ya Avrupa'dan gidecekler arasında oyununu savunma üzerine en net şekilde temellendiren takım onlar. Elemelerde yalnızca 4 gol yemişlerdi, ama onlar gibi az gol yiyen takımlara göre çok az gol attılar. Liechtenstein'ı dahi en fazla 2 farklı mağlup ettiler, Portekizli hoca FernandoSantos'un yol göstericiliğinde tarihlerinde 3. kez bu büyük turnuvaya katılma hakkı elde ettiler. Aradan geçen zamanda iyi ve kötü dönemler oldu ama 2004'te Avrupa Şampiyonu olan takımı hatırlatan oyun ve kadro yapısıyla 10 yıl sonra efsane kadroya ilk kez bu kadar benziyorlar.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Komşu Ön Sıradan Yer Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement