Psv'ye Tarihi Hezimet - Son Dakika
Spor

Psv'ye Tarihi Hezimet

Psv\'ye Tarihi Hezimet

Hollanda Ligi'nde PSV Eindhoven kendi evinde lider Vitesse'den 6 yedi.

08.12.2013 01:06

Mücadelenin kıyasıya devam ettiği Hollanda Ligi'nde Vitesse, başarılı bir sezon geçiremeyen PSV deplasmanından tarihi bir skor çıkardı.

Kadrosunda Chelsea'den kiralık 6 oyuncu bulunduran Vitesse, ilk yarının bitimine 1 hafta kala liderliği kaptırmazken ortaya çıkan sonuç oldukça şaşırtıcıydı.

Vitesse, Chelsea'den kiralık Lucas Piazon ile PSV Eindhoven deplasmanında 38'de 1-0 öne geçmesine karşın ilk devrenin son dakikasında Depay'ın golüne engel olamayınca taraflar soyunma odasına beraberlikle gittiler.

66'da Japon Milli oyuncusu Havenaar ile bir kez daha öne geçen Vitesse, 75'te Hollanda 21 yaş altı milli takım oyuncusu Kevin Leerdam'la iki farklı üstünlüğü yakaladı. PSV 84'te Rekik'le bir gol bulup umutlansa da ne olduysa bundan sonra oldu.

Bir dakika sonra 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Pröpper ile farkı tekrar ikiye çıkaran Vitesse, bu golden iki dakika sonra Chelsea'den kiralık 23 yaşındaki Hollanda milli takımı oyuncusu Patrick van Aanholt ile 5-2'yi yakaladı. Duraklama dakikalarında son sözü söylemek Pröpper'e düştü. PSV'deki Chelsea'den kiralık oyuncular maçta 2 gol ve 5 asist ürettiler.

Böylece tarihinde ne bir şampiyonluk ne de Hollanda Kupası bulunmayan Vitesse; 21 Hollanda Şampiyonluğu, 9 Hollanda Kupası, 1 Avrupa Şampiyonluğu ve bir de UEFA kupası bulunan, 1974'ten beri kesintisiz Avrupa Kupaları'na katılarak Barcelona ve Anderlecht'ten sonra bunu en uzun süredir başaran üçüncü kulüp olan, aynı yıl hem lig hem kupa hem de Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşmayı başarabilmiş yedi kulüpten biri olan PSV Eindhoven'a üstelik 100. yılında Eredivisie'de kendi sahasında tarihi bir hezimet tattırmış oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Psv'ye Tarihi Hezimet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement