Karaciğer Doktoru Akciğere Yenildi - Son Dakika
Yaşam

Karaciğer Doktoru Akciğere Yenildi

Karaciğer Doktoru Akciğere Yenildi

Gerçekleştirdiği organ nakli operasyonlarıyla birçok kişinin hayata tutunmasını sağlayan Prof. Dr. Haluk Demiryürek, Akciğer Kanseri'ne yenik düştü.

18.10.2013 16:38

Gerçekleştirdiği organ nakli operasyonlarıyla birçok kişinin hayata tutunmasını sağlayan Prof. Dr. Haluk Demiryürek, uzun süredir savaştığı Akciğer Kanseri'ne yenik düştü. Demiryürek için görev yaptığı hastane önünde düzenlenen cenaze töreninde sevenleri ve meslektaşları uzun süre gözyaşı döktü.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde görev yaparken çok sayıda başarılı karaciğer nakli operasyonlarına imza atan 58 yaşındaki Prof. Dr. Haluk Demiryürek, uzun süredir savaştığı Akciğer Kanseri'ne yenik düştü. Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Demiryürek için görev yaptığı hastanenin önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Demir yürek'in ailesi, sevenleri ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da katıldı.

Cenazeye katılanlar Demiryürek'in eşi Gül Demiryürek'i uzun süre teselli ederken, acılı anne Demiryürek de uzun süre oğlunun tabutu üzerinde gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından Demiryürek'in cenazesi, Üniversite Mezarlığı'nda defnedildi.

"1 YILDA 12 BAŞARILI NAKİL"

Böbrek, kemik iliği ve karaciğer nakillerinin yapıldığı Balcalı Hastanesi'nde uzun yıllar boyunca Karaciğer Nakli Bölümü Koordinatörlüğü'nü üstlenen Prof. Dr. Haluk Demiryürek, 2012 yılında 12 başarılı karaciğer nakline imza attı. Uzun yıllar boyunca yaptığı organ nakilleriyle yüzlerce kişinin yaşama tutunmasını sağlayan Demiryürek, birçok kez yeterli organ bağışı yapılmamasından yakınmıştı. Demiryürek, şunları söylemişti:

"Yurttaşlarımız organ bağışladıklarında çok ulvi bir iş yapıyorlar. Bu bir insana yeniden can vermek gibi. Bu konuda medyaya da çok büyük görev düşüyor ve organ nakli konusunda negatif haberlere yer verilmemesi gerekiyor." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Karaciğer Doktoru Akciğere Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement