ABD Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika
Yerel

ABD Heyeti Büyükşehir'de

ABD Heyeti Büyükşehir\'de

ABD Dışişleri Bakanı Küresel ve Hükümetler arası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lowis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

31.05.2012 14:36

ABD Dışişleri Bakanı Küresel ve Hükümetler arası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lowis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Beraberinde ABD Adana Konsolosu Daria Darnell olduğu halde Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'la görüşen Amerika Dışişleri Bakanı Küresel ve Hükümetler arası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lowis, "Bizleri kabul ettiğiniz için onur duyuyoruz" dedi.

Hükümetler arası olduğu kadar, yerel yönetimler arasındaki ilişkileri de geliştirmeyi önemsediklerini vurgulayan Lowis, bu nedenle İstanbul ve Ankara'daki temaslarından sonra Adana'ya geldiğini belirtti. Lowis, "Türk yerel yöneticilerinin ABD ile olan ilişkilere bakış açısını merak ediyoruz. İki ülke şehirleri arasında ortaklık kurabilecek alanların neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmayı hedefledik" dedi.

ABD'li konuklarını Genel Sekreter Mahmut Çolak'la birlikte ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Bayanların başarısı erkeklerden ileride. Biz belediyemizde bayan arkadaşlarla yaptığımız işlerde daha ilerdeyiz. O nedenle sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz" şeklinde konuştu.

Aldırmaz, şöyle devam etti:

"İncirlik Hava Üssü'nden dolayı Adana'da Amerikalı hemşehrilerimiz var. Buradan doğan, burada büyüyen Amerikalılarla içiçeyiz. Aynı apartmanlarda oturduk, aynı mekanları paylaştık. Bu nedenle birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İlişkilerin geliştirilmesi için doğru yerdesiniz. Çünkü burası Çukurova. Çukurova'nın kalbi de Adana. Türkiye'yi tanımak için, Adana'yı tanımak gerek. Çünkü 81 vilayetten göç alan bir kent" dedi.

Çukurova'nın ve Adana'nın tarihi, coğrafi konumu ve kültürel değerleriyle ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Vekili Aldırmaz, birçok yönden avantajlı bir kent olduğunu kaydetti. Aldırmaz, Çukurova'nın yatırımcılar için cazip yönlerini de anlattı.

Kardeş şehir yöntemiyle ilişkilerin çok daha sıcak tutulabileceğini belirten Aldırmaz, "Teknoloji ve şehircilik açısından Amerika'da tecrübe var. Birlikte yapabileceğimiz çok iş var. Şehircilik ve teknoloji açısından sizden faydalanabiliriz. Kısacası ABD ile her türlü diyaloğa ve işbirliğine hazırız" dedi.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Amerika Dışişleri Bakanı Küresel ve Hükümetler arası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lowis'e çeşitli hediyeler verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement