Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Eğitim Gezileri Karşılama Töreni - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Eğitim Gezileri Karşılama Töreni

Afyonkarahisar\'da Cumhuriyet Eğitim Gezileri Karşılama Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılından buyana gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 80 kentinden Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara düzenlenen 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri' kapsamında Afyonkarahisar'a gelen öğrenciler için karşılama töreni...

24.10.2013 17:15

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılından buyana gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 80 kentinden Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara düzenlenen 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri' kapsamında Afyonkarahisar'a gelen öğrenciler için karşılama töreni düzenlendi.

Trabzon, Amasya ve Karabük'ten ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 100 öğrencinin geldiği Afyonkarahisar'da öğrenciler için Mustafa Kemal Atatürk ve kurmaylarının konakladığı Zafer Müzesi önünde karşılama töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İkmal Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, projenin çok güzel olduğunu ve gezi sayesinde gençlerin ecdatlarının Cumhuriyeti kazandıkları toprakları ziyaret etme fırsatı bulduklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Tarih kitaplarında okuyoruz, 'Atatürk Kocatepe'ye çıktı' Atatürk'ün Samsun'a gelişi, Erzurum Kongresi, Amasya Tamimi, Ankara'da Meclisin kurulması, Kurtuluş Savaşı'nın başlaması ve Kocatepe'deki Büyük Taarruzu okuyoruz. Şimdi artık tarihimizi gözümüzle görüyor, elimizle dokunuyor ve hissediyoruz" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, öğrencileri Afyonkarahisar'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere gezi boyunca her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Tören, halkoyunları gösterisi ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Eğitim Gezileri Karşılama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement