Afyonkarahisar İgm Toplantıları - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar İgm Toplantıları

Afyonkarahisar İgm Toplantıları

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Acar, Antalya ve Konya Karayolları Bölge Müdürlüklerine tepki göstererek, çalışmalarını eleştirdi.

04.07.2012 17:23

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Acar, Antalya ve Konya Karayolları Bölge Müdürlüklerine tepki göstererek, çalışmalarını eleştirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı üçüncü birleşimi Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlığında yapıldı. Gündem dışı söz alan Dinar İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Acar, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesi ile Bağcılar Köyü arasındaki yolun patika yolu andırdığını söyledi. Bu yolun İl Özel İdaresi'ne bağlı olmadığını ileten Acar, Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü himayesinde olan yolda çalışmanın yapılmadığını ileri sürdü.

Dinar'ın karayolları konusunda şanssız bir ilçe olduğunu savunan Acar, "Çünkü yarısı Antalya karayollarına bağlı diğer yarısı Konya karayolları bölge sınırı içerisinde kalıyor. Bu yol aynı zamanda Haydarlı Çölovası'nda bulunan Haydarlı Entegre Devlet Hastanesi'nin de Dinar Devlet Hastanesi'ne veya diğer büyük şehirlerdeki hastanelere ulaşımını sağlayan yol. Karayollarına bağlı olmasına rağmen bizim İl Özel İdaresi'nin kendi yaptığı yollardan daha kötü bir durumda; yani kısacası Haydarlı ve Bağcılar arasındaki Konya Karayolları bölgesine bağlı bu yol, karayollarına yakışmıyor" dedi.

SUÇIKAN KAVŞAĞININ KALDIRILMASINA TEPKİ

Dinar ilçesindeki Suçıkan tesisleri ile ilgili de bilgi veren İbrahim Acar, bu tesisin Dinarlı'lar için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Suçıkan tesislerinin Dinar'ın sembolü olan bir yer olduğunu aktaran Acar, karayolları inşaatının yapım çalışması sırasında Dinar'daki Suçıkan tesislerinden karayolu kavşağını kaldırdıklarını kaydetti. Duruma tepki gösteren Acar, şöyle devam etti:

"Dazkırı ilçesine gidip gelirken saydım. Dazkırı ilçesindeki dokuz kişiye yaklaşık bir tane kavşak düşüyor. 300-350 nüfuslu bir köyde kocaman bir kavşak yapıyorlar. Biz Suçıkan'a kavşak falan istemiyoruz sadece bir ceb istiyoruz. Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün mazereti rampa olması. Her gün gelirken kullandığımız Sandıklı çıkışında rampanın bitiş noktasında tam Susuz Köyü'nün kavşağı var. Bunu yapan da aynı karayolları, bunu yapan da aynı mevzuata göre yapıyor. Karayolları o kadar çok gereksiz yerlere kavşak yapıyor ki, yarın vatandaşlar ve belediye oradan Suçıkan'a geçmek isteyince o kavşağı kendi çabalarıyla açamaya çalıştığında, her an bir kazaya sebep olduğunda bir sürü sıkıntılar yaşanır. Ben bunun için tekrar Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne sesleniyorum. İnşallah soysal sorumluluk gereği bir farkındalık yaratılır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar İgm Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement