AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Diyarbakır'da Açıklaması

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Diyarbakır\'da Açıklaması

"Kardeş iller uygulamasını başlattık. İllerimizi birbirine kardeş yaptık. Amacımız teşkilatımızın kaynaşması, birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanımalarıdır"

19.07.2013 18:00

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, "Kardeş iller uygulamasını başlattık. İllerimizi birbirine kardeş yaptık. Amacımız teşkilatımızın kaynaşması, birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanımalarıdır" dedi.

Akşit, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığınca hayata geçirilen "Kardeşime İftara Gidiyorum" Projesi kapsamında Genel Merkez Teşkilat Başkanı Nur Özkaya ve Bursa Kadın Kolları Teşkilatından bir heyet ile Diyarbakır'a geldi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Akşit, burada yaptığı konuşmada, herkesin ramazanını kutlayarak huzur ve barış içinde bayrama ulaşma dileğinde bulundu.

"Kardeş iller uygulamasını başlattık. İllerimizi birbirine kardeş yaptık. Amacımız teşkilatımızın kaynaşması, birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanımalarıdır" diyen Akşit, ramazan dolayısıyla uyguladıkları proje kapsamında farklı illerin teşkilatları ile iftar ziyaretleri yapmaya başladıklarını söyledi. Akşit, bu sayede daha kuvvetli ve kenetlenmiş bir yapı oluşturduklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ramazanın da buna vesile olması çok güzel ve doğru. Çünkü ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşımın arttığı, dostlukların pekiştiği bir ay. İnancımız gereği böyle bir zamanda bu tür dostlukların gelişmesi de hepimiz için çok önemliydi. Geçen hafta sonu Afyonkarahisar teşkilatı ile Ağrı'daydık. Teşkilatımızdan bazıları ilk kez Ağrı'ya gitmenin heyecanını yaşadı. Ağrı da Afyonkarahisarlı partilileri ağırladığı için mutluydu."

Akşit, Diyarbakır'ın kendileri için istisna bir şehir olduğunu ifade ederek, genel başkan olduktan sonra Diyarbakır'a 5. kez geldiğini anlattı.

Ziyaretlerinde Diyarbakırlıların sıcak ilgisini gördüğünü kaydeden Akşit, "Sokakta dolaşırken de aynı ilginin devamını görüyoruz. 'Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz' diyoruz. Değişik şehirlerden kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde o birlik ve beraberliği daha çok hissediyoruz. Bunu en yoğun yaşadığımız ve hissettiğimiz illerden birisi de Diyarbakır" dedi.

Akşit, özel hayatları ve çocuklarından fedakarlık yaparak ziyarete katılan partililere teşekkür etti.

-Çözüm süreci

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise Diyarbakır'ın kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, kenti medeniyet ve tarihiyle herkese tanıtmak istediklerini belirtti.

Teşkilatın bu ziyaretlerinin önemli olduğunu dile getiren Altaç, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin bu ülkeye en önemli kazanımı doğu, batı, güney ve kuzeyi ile bir bütün olarak tüm vatandaşların bu temaslarla birbirlerinin kültürünü, yaşam tarzını, inanç şeklini, dinini ve kültürünü tanımasıdır. Bizler de bu geleneği devam ettirmek için tüm çaba ve gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda çözüm süreci de ülkemiz için önemli. Bu süreci başlatan Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarıdır. Çözüm sürecinin ülkenin dört bir tarafında yaklaşık yüzde 80'in üzerinde destek görmesi nedeniyle ülkenin bütünlüğü, kardeşliği, birlik ve beraberliği için daha sağlam temeller atacağımızı düşünüyoruz."

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Serpil Bakır da, "Kardeşime İftara Gidiyorum" Projesi kapsamında Akşit ve beraberindeki heyeti Diyarbakır'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, kendilerine kardeş elini uzatan Bursa teşkilatına teşekkür etti.

Akşit daha sonra partililerle basına kapalı olarak görüştü. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement