AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti'nin Mersin'deki oylarını, Türkiye seviyesine yükseltmeleri gerektiğini belirterek, "Bu yüzden çok çalışmalıyız."

09.12.2012 09:32

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti'nin Mersin'deki oylarını, Türkiye seviyesine yükseltmeleri gerektiğini belirterek, "Bu yüzden çok çalışmalıyız. Anamur'dan, Tarsus'a kadar ki o bölümde insanlarımıza ulaşmalıyız ve partimizin çalışmalarını anlatmalıyız. Artık Mersin'i AK Belediyecilikle buluşturmalıyız" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mekin Merter Salt, bu toplantının bir aile toplantısı olduğunu söyledi. Bu toplantılarda partinin varsa sorunlarını, yoksa yaptıkları ve yapacakları çalışmaları konuşacaklarını belirten Salt, "Gençlerimiz ve kadınlarımız seçimlere çok iyi hazırlanıyor. Kadın Kolları Başkanlığı üyelerimiz, 'Bir kahvenin 40 yıl hatırı var' sloganıyla seçim ziyareti için gittikleri her eve birer kahve götürüyorlar. Gittikleri evlerde kahveyi ev sahibine vererek, hem kahve içiyorlar hem de partimizin çalışmalarını anlatıyorlar. Önümüzde bir yerel seçim var ve bu seçimleri biz kadınlarımızla alacağız. Hiç merak etmeyin, bundan endişeniz olmasın alacağız. Bizde bu güven, inanç ve azim oldukça bütün belediyeleri alırız" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ise milletvekili mevkilerinin kendilerine ait olmadığını belirterek, "Bu Allah'ın bize lütfettiği bir şereftir. Sizler, bizleri o noktaya yapmış olduğunuz can siperane çalışmalarla getirdiniz. Bunu hiçbirimizin asla unutmaması gerekir. Eğer biz Mecliste AK Parti milletvekilleri olarak, iktidarda ki bir partinin milletvekili olarak hizmet ediyorsak, bu sizlerin, teşkilatların, kadınlarımızın, gençlerimizin ve bütün Ak Parti ailesinin başarısıdır. Sizleri bu noktada kutluyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da yerel seçimlerde aday olacak belediye başkanlarının seçimlere kısa bir süre kala belirlenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bunu yaşayan biri olarak bu politika bize biraz eksi puan getiriyor. Bence bu dönem demokratik bir şekilde adaylarımızı bir an önce belirlemeliyiz. Tabi adaylar belirlenene kadar parti üyelerimiz seçimlere artık odaklanmalı. Gece gündüz demeden seçimlere hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Mustafa Sever ise AK Parti'nin Mersin'deki oylarını, Türkiye seviyesine yükseltmeleri gerektiğini belirterek, "Yeni Büyükşehir Yasası ile 13 tane büyükşehir daha geliyor. Kullanacağımız oyların değeri iki katına çıkıyor bu değişiklikle. Bu yüzden çok çalışmalıyız. Anamur'dan, Tarsus'a kadar ki o bölümde insanlarımıza ulaşmalıyız, partimizin çalışmalarını anlatmalıyız. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin'i istiyor. Bizde Başbakanımızın bu isteğini gerçekleştirelim. Artık Mersin'i AK Belediyecilikle buluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

Tüm dünyanın artık Türkiye'yi örnek aldığına vurgu yapan Sever, "2002 yılında Gayri Safi Milli Hasıla 231 milyar dolardı. Bugün ise 772 milyar dolara ulaşmış. İhracat 36 milyar dolardan 135 milyar dolara ulaşmış. Kişi başına gelir 3 bin 500 dolardan 10 bin 444 dolara yükselmiş. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi konumuna gelmişiz. Bunlarla asla yetinmiyoruz. Başbakanımız tarafından oluşturulmuş 2023 hedeflerimiz var. Burada hedefimiz milli gelirimizi 2 trilyon dolara çıkarmak, kişi başına geliri 25 bin dolar yapmaktır" ifadelerine yer verdi.

Mersin'i daha iyi yerlere taşımak için var güçleri ile çalıştıklarını belirten Sever, "Bakanlık tarafından turizm bölgesi ilan edilmiş 5 bölge oluşturuldu. Buralara yatırım yapanlar 5. teşvik planından yararlanacak. Mersin ile ilgili bir çok projemiz var. Mersinimizin tarımını ihmal etmemiz söz konusu değildir. Diğer kalemler de çok önemli ama Mersinimizin tarımını ihmal etmeyeceğiz. Mersindeki tarım maliyetlerini düşürmemiz için barajlar ve göletler çok önem arz ediyor. Bu anlamda İnşallah Mersin'e 20 civarında gölet kazandıracağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement