Ak Partili Doğan: "Karabağlar Mobilyada Marka Olacak" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Doğan: "Karabağlar Mobilyada Marka Olacak"

Ak Partili Doğan: "Karabağlar Mobilyada Marka Olacak"

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nı ziyaret etti.

16.01.2014 13:24

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nı ziyaret etti. Ziyarete gelen Doğan'ı İZMOD Başkan Vekili Turgay Bel ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette karşılıklı "hayırlısı olsun" mesajları verildi.

Ziyarette konuşan AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, "Öncelikle yeni bir seçim sürecinden başarı ile çıkan oda yönetiminizi tebrik ediyor, çalışmalarınızdaki başarılarınızın devamını diliyorum. Karabağlar, İzmir'in Türkiye de ve dünyada mobilya sektörünün merkezi olması gerektiği ve bunun için Karabağlar'da mobilya ve marangoz esnafının yeteri kadar bilgi birikimi donanım ve tecrübeye sahiptir" dedi.

KARABAĞLAR MODERN BİR MOBİLYA ŞEHRİ OLMALI

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan Karabağlar'ın AK Belediyecilikle hak ettiği hizmeti alacağını söyledi. Doğan, "İzmir'de Mobilya ile marka olması gereken bir ilçe Karabağlar. Mevcut potansiyelini randımanlı ve yeterli seviyede değerlendirilemediğini gözlemleyebiliyoruz. Bu da mevcut belediye yönetiminin yeteri kadar mobilyacı esnafına destek vermediğinden kaynaklanıyor. Mobilyacılar, Karabağlar bölgesinde üretim yapıyor. Belediyelerden çok ciddi destek beklediklerini ve hizmet anlamında birçok beklentileri olduğunu biliyorum. En büyük eksikliklerden bir tanesi de, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın esnafı ile tam bütünleşmeyi sağlayacak site alanlarının olmaması. Görüştüğümüz üzere de belediye bu anlamda kendilerine gösterdiği bir destek de mevcut bulunmuyor. Önceliğimiz partimizden teveccüh görüp Belediye Başkanı Adayı ve Belediye Başkanı olduğumuz zaman mobilya sektörünün, İzmir ekonomisinin lokomotifi olması için Belediyece gerekli yerel girişimlerde bulunmaktır. Mobilyacı ve Marangoz esnafı için site oluşturma çalışmalarının hızlandırılması gerekmektedir. Bunlarla birlikte Belediye olarak İŞKUR ile birlikte ortak yürütülecek çalışma sayesinde mobilya ve marangozluk sektörüne ihtiyaç duyulan çırak, kalfa ve ustanın yetiştirilmesi konusunda ve istihdamı sağlama noktasında belediye üstüne düşeni yapacaktır. Ayrıca Karabağlarda mobilyacıların ve marangozların ve belediyenin yanı sıra Karabağlardaki sivil toplum örgütlerinin ve hemşeri dernekleri ile birlikte bir vakıf oluşturup bu vakfın öncülüğünde Karabağlar esnafının ihtiyaç duyduğu ara elemanlar yetiştirmek üzere mobilya, ağaç işleri ve oto yan sanayii meslek yüksekokulunun Karabağlar'da eğitime başlaması için çalışmalar yapılmalıdır. Gaziemir'e taşınacak İzmir Fuarı'nın bir bölümünde de Karabağlar esnafının ürettiği ürünlerin sergileneceği daimi sergi alanları açılması gereklidir."

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkan Vekili Turgay Bel ise, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Sayın Doğan'ın ziyaretinden çok müteşekkiriz ve bu tür ziyaretleri daha sık bekliyoruz. Yerel seçimlere yaklaşılan bu süreçte de Bilal Doğan'a da başarılar dileriz. Bizler Mobilyacılar ve Marangozlar Odası olarak Karabağlar'da yer almamıza rağmen belediyeden yeterli ilgiyi göremiyoruz. Çok uzun uğraşlardan sonra ancak bir randevu alabildik. Sorunlarımızın birçoğunu yerel yönetimler ile çözebilmek varken, biz sorunlarımızı ancak Ticaret Odası Meclis Üyelerimiz Yaşar Baş ve Süleyman Avinca'nın Ticaret Odası'ndaki girişimleri ile çözüme ulaştırabiliyoruz. İlk etapta odamızın kendisine ait bir binaya ihtiyacı var. Bina plan sorunları yaşıyoruz. İzmir Esnaf Odaları Başkanı Sayın Zekeriya Mutlu Bey'in girişimleri ve katkısı ile kendi oda binamızın temelini kısa bir süre içerisinde atacağız. Ziyaretiniz bizleri ziyadesi ile memnun etti. Seçim sürecinde Sayın Bilal Doğan'a başarılar diliyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Doğan: 'Karabağlar Mobilyada Marka Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement