Akbank Sizin İçin Buluşmaları" - Son Dakika
Yerel

Akbank Sizin İçin Buluşmaları"

Akbank Sizin İçin Buluşmaları"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: "Mart ayından itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı"

11.06.2014 18:55

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye ekonomisinin artık eskisi gibi kırılgan olmadığını ifade ederek, "Mart ayından itibaren ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı" dedi.

Akbank'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları 2014"ün onuncu toplantısı, Denizli Anemon Otel'de yapıldı.

Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi Türkiye'de de 2014'ün ilk çeyreğinin faiz ve kur gibi başlıca finansal göstergelerde dalgalanmanın yüksek olduğu bir dönemin yaşandığını belirtti.

Türkiye ekonominin eskisi gibi kırılgan olmadığına işaret eden Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam. Mart ayından itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. Tasarrufların artırılması ve cari açığın düşürülmesi gibi ekonomide iyileştirilmesi gereken alanlar bulunuyor. Bu konularda önemli aksiyonlar alınıyor. Bununla beraber sonuçların görülmesi zaman alacaktır. Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz."

Toplantıda, ticari bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı Kaan Gür, KOBİ bankacılığından sorumlu genel müdür yardımcısı Bülent Oğuz, bireysel bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı Galip Tözge ve Hazine ile ilişkilerden sorumlu genel müdür yardımcısı Kerim Rota'nın sunumlarıyla düzenlenen panelle dünya ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeler ele alındı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akbank Sizin İçin Buluşmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement