Alaşehir 8. Kiraz ve Kültür Festivali - Son Dakika
Yerel

Alaşehir 8. Kiraz ve Kültür Festivali

Alaşehir 8. Kiraz ve Kültür Festivali

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kiraz ve Kültür Festivali'nin bu yıl 8.'si yapıldı."

18.06.2012 17:36

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kiraz ve Kültür Festivali'nin bu yıl 8.'si yapıldı.

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan'ın Festival Ağası olduğu etkinliklere Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İlçe Kaymakamı Musa Uslan, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, protokol üyeleri, çevre ilçe, belde ve köylerden yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke, "Beldemizde yetişmekte olan kaliteli kirazların dünyaya tanıtılması için bu festivalin bu yıl 8.'sini yapmaktayız. Gelecek yıllarda daha geniş çaplı olarak yapmayı hedefliyoruz."dedi. Festival kapsamında düzenlenen en güzel kiraz yarışmasında Jüri kirazların renk, tat ve büyüklüğüne göre seçim yaptı.

60 üreticinin katıldığı yarışmada birinci Yüksel Çiftçi, ikinci Yüksel İşlek, üçüncü Hüseyin Kon, dördüncü Mustafa Yıldırım, beşinci Gökhan Katar oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Festivalde Ankaralı Ayşe ve Hasan Yılmaz da sahne alarak, dinleyenleri gönüllerince eğlendirdiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir 8. Kiraz ve Kültür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement