Aliağa Erken Finale Hazır - Son Dakika
Yerel

Aliağa Erken Finale Hazır

Aliağa Erken Finale Hazır

8 yıl sonra yolları aynı ligde kesişen ve Süper Amatör Lig'e yükselmek için grubu ilk sırada tamamlayarak play-off'lara kalan Aliağa'nın iki takımı Aliağaspor ile Petkimspor play-off ilk maçında birbiriyle eşleşti.27 Ocak Pazar günü Petkim Şehir...

24.01.2013 12:06

8 yıl sonra yolları aynı ligde kesişen ve Süper Amatör Lig'e yükselmek için grubu ilk sırada tamamlayarak play-off'lara kalan Aliağa'nın iki takımı Aliağaspor ile Petkimspor play-off ilk maçında birbiriyle eşleşti. 27 Ocak Pazar günü Petkim Şehir Stadı'nda oynanacak 90 dakika sonrası galip gelen taraf finale çıkacak.

İzmir 1. Amatör Lig 1. Grup'ta zorlu bir mücadeleye giren ve ligi 36 puanla lider tamamlayan Aliağaspor aynı grupta mücadele ettiği ve ligi 34 puanla 2. sırada bitiren Petkimspor ile eşleşti. İzmir Atatürk Stadı Türkiye Futbol Adamları İzmir Şubesi Toplantı Salonu'nda yapılan kura çekimine Aliağaspor'u temsil eden kulüp başkanı Uğur Eren kurada 10 grupta ligi ikinci sırada bitiren 10 takımın bulunduğu torbadan Petkimspor'u çekti.

27 Ocak Pazar günü Petkim Şehir Stadı'nda oynanacak 90 dakika sonrası galip gelen taraf finale çıkacak.

90 dakika sonunda eşitlik bozulmaması durumunda 15'er dakikalık iki uzatma oynanacak. Eşitliğin bozulmaması durumunda sonucu penaltı atışları belirleyecek.

Finale çıkan takım ise İZAKS Gaziemir Spor - Menderes Belediyespor Spor maçı galibi ile karşı karşıya gelecek.

"KAZANAN ALİAĞA OLSUN"

Kafa olarak maça hazır olduklarını ve ara vermeden play-off maçlarının oynamasının avantaj olacağını belirten Petkimspor teknik Direktörü Nejdet Ciner, "Umarım sonunda bir Aliağa takımı Süper Amatör Lig'e" çıkar dedi.

Ciner; "Biz karşılaşmaya hazırız, eksik ve sakat oyuncumuz yok. Dostça bir mücadele olacağını düşünüyorum. Umarım bu turu geçen taraf finali de kazanır. Hak edenin ve kazananın Aliağa olmasını diliyorum" dedi.

ALİAĞASPOR'DA HEDEF FİNAL

Takımda herhangi eksikliğin veya sıkıntının olmadığını belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Murat Topal, "Kazanmak istiyoruz" dedi.

"Final maçlarının havası başka olur diyen" Topal, şöyle konuştu: "Maça hazırız. Telafisi olmayan bir maça çıkacağız. Bu bir yarı final maçı olsa da netice itibariyle kendi içinde bir final maçı.

Çünkü bu maçı kazanmazsak finale çıkamayız. O nedenle bu maç bizim için birinci final maçı. Final maçları her zaman zordur. İyi olan, gününde olan, iyi konsantre olan kazanır. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak, sahaya kazanmak için çıkacağız. Dostça ve centilmence bir mücadele olsun. Umarız hedefimize ulaşırız."

Grupta ilk iki takımının play-off'lara yükselerek Süper Amatör Lig için mücadele edeceği ligi lider tamamlayan Aliağaspor'un lig performansı pekiyi. 14 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlikle ligi namağlup tamamlayan ve 36 puan toplayan yeşil beyazlı ekip 14 maçta 50 gol atıp kalesinde 12 gol gördü. Aliağaspor attığı 50 gol ve yediği 12 golle 10 grupta 81 takımın mücadele ettiği 1. Amatör Lig'in en golcü ve ez az gol yiyen takımlardan birisi oldu. 14 maçlık lig maratonunu 34 puanla ikinci sırada tamamlayan Petkimspor ise oynadığı karşılaşmalarda 11 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Ligde iki takımın mücadelesinde ise Petkim'de oynanan karşılaşma 3-3 beraberlikle biterken, Aliağa'da oynanan karşılaşma 1-0 Aliağaspor'un üstünlüğü ile sona ermişti.

"FUTBOLSEVERLERİ ERKEN FİNALE BEKLİYORUZ"

En son 2004-2005 sezonunda 3. Ligde aynı grupta Petkimspor ile birlikte mücadele ettiklerini belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "Bu sezon aynı grupta yer aldığımız Petkimspor ile ilk iki sırayı alarak play-off'lara kaldık. Öncelikle kendi takımımı sonrasında da Petkimspor'u bu başarısından dolayı kutlarım. Her iki takımda ligde oldukça iyi mücadele etti ve play-off'lara kalma başarısı gösterdi. Çektiğimiz kura sonrası da play-off ilk maçında da Petkimspor ile eşleştik. Kuraya erken final diyebiliriz. Biz kulüp olarak futbolda çok daha iyi yerleri hedefliyoruz. Kulübümüzü futbolda hak ettiğimiz yere getirme amacı doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Bu tür maçlar her zaman zor geçer, ancak takımımızın bu zorlu mücadeleyi geçerek finale kalacağını düşünüyorum. Dostça bir maç centilmence bir mücadele olacağını düşünüyor ve tüm futbolseverleri maça bekliyoruz." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa Erken Finale Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement