Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Açıldı

Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Açıldı

Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı.

15.10.2012 13:24

Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı. Yeni Mahalle Anadolu Caddesi üzerinde (Fatih İlköğretim Okulu bölgesi) faaliyete geçen derneğin açılışını Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Tokat Gölgeli Belde Belediye Başkanı Salih Aykut, Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Tokatlılar Derneği Başkanı Ali Ekber Çoban ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan Tokatlılar derneği başkanları yaptı.

TOKAT KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ

Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ekber Çoban yaptığı konuşmada amaçlarının Tokatlıların dayanışma içinde yaşamasını sağlamak ve kültürlerini yaşatmak olduğunu açıkladı. Aliağa'da çok sayıda Tokatlı olduğunu belirten Çoban; "Hemşehrilerimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çalışma yaparak önemli faaliyetler yapmak istiyoruz. Hemşehrilerimizle daha çok bir arada olmak istiyoruz. Memleketimizin kültürünü yaşatarak daha çok dayanışma içinde olmayı amaçlıyoruz. Biz öncülük ettik. Tüm Tokatlıların katkılarını ve desteklerini bekliyoruz." dedi.

BAŞKAN OĞUZ "HEM TOKATLILAR HEM DE KENTİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Yoğun göç alan Aliağa'da birçok hemşehri derneği olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Tokatlıların da bir araya gelerek dernek oluşturmasından mutlu olduğunu belirtti. Başkan Oğuz; "Geçtiğimiz aylarda kardeş belediyemiz Büşürüm Belediyesi'nin şenliklerine katıldım. Tokat insanıyla, doğasıyla, kültürüyle Anadolu'nun en güzel şehirlerinden birisi. Burada sizleri bir arada buluşturmayı ve tutmayı amaçlayan derneğinizin hem sizler hem de kentimiz adına faydalı olacağını düşünüyorum. Aliağa Belediyesi olarak tüm sivil toplum örgütleri ve derneklerle her zaman işbirliği içinde olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Derneğinizin kentimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun telgraf gönderdiği açılışa Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Tokat Gölgeli Belde Belediye Başkanı Salih Aykut, Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın yanı sıra Aliağa eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Hakkı Ülkü, Aliağa Belediyesi meclis üyeleri, İstanbul'da bulunan Gölgeli Derneği Başkanı Rıza Zengin ve Salkavak Derneği Başkanı Şenel Mutlu, İzmir Niksarlılar Derneği Başkanı Turan Özmet, Karşıyaka Tokatlılar Derneği Başkanı İbrahim Ün, siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli derneklerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış ve konuşmalarının ardından konuklar türküler eşliğinde eğlendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement