Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR Belediye Encümeni aldığı kararla toplu taşıma fiyatlarında indirime gitti.

20.03.2013 09:50

Foto: Öğretmen ve öğrencisi

===

Toplu taşımada indirim

BURDUR Belediye Encümeni aldığı kararla toplu taşıma fiyatlarında indirime gitti. Belediye Encümeni, 3 Ocak'ta aldığı kararla, kent kartla binişlerde uygulanan indi-bindi ücretini 1.40 TL olarak belirlemişti. Zamlı tarifenin uygulanmasından sonra önceki gün toplanan encümen, yaklaşık 2,5 aydır uygulanan zamlı tarifeyi iptal etti. Alınan yeni kararla 1.40 TL olan indi-bindi ücreti 1.25 TL'ye çekildi. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Belediye Encümen üyeleri ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda kent kartlı binişlerde uygulanan indi-bindi ücretinin 1.25 TL olarak uygulanmasına karar verildiğini belirtti. Yeni tarife uygulanmaya başlandı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Jandarmadan lise öğrencilerine eğitim

KAŞ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda öğrencilere madde bağımlılığı konusunda eğitim veriyor. Kaş Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, Kaş Anadolu Lisesi, Yeşilköy Çok Programlı Lisesi, Kalkan Mustafa Kocakaya Kız Meslek Lisesi ve Kınık İmam Hatip Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı konusunda bilgi verildi.

Eğitimlerde Kıdemli Başçavuş Selim Yalçın, kişisel güvenlik tedbirleri konusunda bilgi verirken, Kıdemli Başçavuş Ali Ramazan Akyönlü, uyuşturucu, jandarma Trafik Timi'nde görevli uzman personel ise trafik eğitimi verdi. Eğitimlere tüm lise öğrencilerinin katıldığını kaydeden Kaş Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, öğrencilere genel trafik kuralları, uyuşturucu maddeyle mücadele, uyuşturucudan korunma ve yaşamda kişisel güvenlik tedbirleri konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitimlerde öğrencilerin sorularına da yanıt aradıklarını anlatan Aydın, "Her konuda 90 dakika eğitim veriyoruz. Amacımız onları tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmak ve buna dikkati çekmek. Bizim verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra ailelerin de çocuklarına yakın ilgi göstermesi, arkadaşlarını tanıması çok önemli. Ortak bir çalışmayla çocuklarımız dış tehlikelere karşı koruyabiliriz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

Yatırımcılara açık davet

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) desteğiyle 'Afyonkarahisar İli, Potansiyel ve Alternatif Yatırımların Belirlenerek, Ön Fizibilitelerinin Hazırlanması' projesi geliştirdi. Proje kapsamında oluşturulan raporda, uluslararası fuar ve kongre merkezi, alternatif turizm, eğlence merkezi, jeotermal kaynaklı teknolojik sera, beş yıldızlı termal otel ve hayvancılık gibi alanlarda yatırım yapılmasına dikkat çekildi.

YATIRIM KILAVUZU HAZIRLANACAK

Yatırımcıları Afyon' davet eden ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar'ın kalkınması için öncelikle ildeki potansiyelin en iyi şekilde araştırılması, mevcut durumun ortaya konulması, mevcut kaynakların verimli kullanımının sağlanmasının gerektiğini söyledi. Hazırladıkları projenin iki amacının olduğunu kaydeden Serteser, bunlardan ilkinin yeni teşvik sistemi kapsamında desteklenen sektörlerde, potansiyel yatırımların belirlenmesine yönelik araştırmalar yapmak, saha çalışmalarıyla yatırım ön fizibilitelerini oluşturarak yatırım kılavuzunun hazırlanması olduğunu söyledi.

TEMEL SEKTÖRLER BELİRLENECEK

İkinci hedeflerinin mermer, gıda, termal turizm gibi mevcut yatırım alanlarımız dışında yatırım yapılabilir alternatif sektörleri belirlemek olduğunu anlatan Başkan Serteser, "Bu konuda yatırım ön fizibilitelerini oluşturarak, belirlenen sektörlere ait yatırım kılavuzunu hazırlamaktır" dedi. Kentte gelişme imkanı olan sektörlerle ilgili yeni stratejilerin belirlenmesi için çalıştıklarını kaydeden Serteser, bu iki temel amaç kapsamında gerçekleştirilen proje ile Afyon'daki potansiyel sektör profili ortaya konulacağını savundu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hüsnü Serteser, projelerin tasarım fotoğrafları

===

Şehitlere özel köşe

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından 5 Eylül 2012'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamada şehit düşen 25 asker için özel bir köşe hazırlandı. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernekte düzenlediği basın toplantısında hazırlanan özel köşeyi tanıttı.

Şehit 25 askerin isimlerinin dernekte hazırlanan bir köşeye yazdıklarını anlatan Kumartaşlı, aynı köşede patlamadan sonra etraftan topladıkları mühimmat parçalarını da sergilediklerini söyledi. Patlama alanında şehitlik oluşturulması için başlattıkları girişimlerin sürdüğünü anlatan Kumartaşlı, projeye Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın da destek verdiğini belirtti. Evrakların Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildiğini kaydeden Kumartaşlı, izin verilmesi halinde hemen şehitliğin yapımına başlayacaklarını vurguladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Şehitler köşesinden fotoğraflar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement