Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef Turizmi projesi kapsamında 150 kişinin katıldığı özgüven kursu, komando eğitimini aratmıyor.

21.03.2013 09:52

Foto: Ekaterina Gündüz ve Abdullah Karaoğlu'nun konser afisini göstermesi - Amaga Gotti

===

Komando eğitimi gibi antrenman

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef Turizmi projesi kapsamında 150 kişinin katıldığı özgüven kursu, komando eğitimini aratmıyor. Özel parkurda 10 metre yükseklikteki kuleye tırmanan kursiyerler, daha sonra iki direk arasına gerilen halatlarda yürüyerek, yükseklik korkularını yenmeye çalıştı.

Kemer Türkiz Marina ve Ginza Tur işbirliğinde gerçekleştirilen Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef Turizmi projesi kapsamında düzenlenen özgüven ve motivasyon eğitimi devam ediyor. Ayışığı Plajı'nda 5 dönümlük bir alana kurulan özel bir parkurda, Almanya, İsveç ve Avusturya'dan gelen toplam 150 kişi, 10 gün boyunca eğitim alıyor. Kursiyerler eğitimin beşinci gününde, yükseklik korkularını partnerleriyle birlikte yenmeye çalıştı.

10 metre yükseklikteki kuleye tırmanan kursiyerler, daha sonra iki direk arasına gerilen halatlarda yürümeye çalıştı. Bellerine bağlı halatlarla güvenliklerini sağlayan kursiyerler, ilginç görüntüler oluşturdu. Mental Antrenman ve Kişisel Hedef Eğitmeni Dirk Griesdorn tarafından verilen eğitimler, insanların başka insanlara da güvenebilmesi amaçlanıyor. Ginza Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çetinkaya, 10 yıl boyunca yılda bin kişiye kurs vermeyi planladıklarını söyledi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Eğitimden fotolar

===

Kemer'de imamlara şan eğitimi

ANTALYA'nın Kemer İlçesinde Müftülük tarafından imam ve müezzinlere yönelik ezanı güzel okuma kursu açıldı. Hafızlık Türkiye birincisi Selim Seyyar'ın verdiği kurs boyunca 40 görevli ses eğitimi dersi alacak. Kemer Müftülüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim kursu kapsamında imam ve müezzinlere yönelik ezanı güzel okuma kursu başladı. Huzur Cami toplantı salonunda verilen kursa, ilk etapta 20 görevli katıldı. Göynük Merkez Cami İmam Hatibi ve Hafızlık Türkiye birincisi Selim Seyyar tarafından verilen ses eğitimi, 3 hafta olmak üzere toplam 80 saat sürecek.

Kursa katılan imamlar, belli bir program çerçevesinde öncelikle sesin öğeleri, doğru nefes alma teknikleri, duruş, solunum geliştirici çalışmalar ve çeşitli ses egzersizleri üzerinde çalıştı. İkinci bölümde ise ezan ve ilahi okurken doğru duruş, doğru nefes alma, diyafram ve ses egzersizleri ile sesin açılması konusunda şan tekniği eğitimi verildi. Ellerine mikrofonu alan imamlar, çeşitli ilahiler söyledi ve ezan okudu. İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan hizmet içi eğitim kurslarının çeşitli dallarda devam edeceği belirtildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Selim Seyyar ve kursa katılanların fotosu

===

Teke Yöresi Derneği okullarda Çanakkale'yi anlatacak

BURDUR'un Bucak ilçesinde Teke Yöresi Ses Sizsiniz Eğitim Derneği tarafından ilköğretim okullarında görsel olarak Çanakkale anlatılacak. Dernek Başkanı Kahraman Köktürk Bucak Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç'i ziyaret ederek projesi hazırlanan, öğrencilere görsel olarak hazırlanan 'Çanakkale Köşesi' programını sundu.

Çanakkale Köşesi programı hakkında bilgi veren Kahraman Köktürk, okullarda Atatürk ve İstiklal Marşı'nın çok iyi şekilde anlatıldığını, ancak tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yeterince işlenmediğini dile getirdi. Köktürk, projeyle Çanakkale Zaferi'nin ilköğretim öğrencilerinin zihnindeki kalıcılığını artırmak istediklerini belirtti.

Köktürk, Bucak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullarda teneffüslerde projeksiyon gösterimiyle 'Çanakkale Köşesi' adı altında zaferi anlatan görseli sunacaklarını kaydetti. Köktürk, Çanakkale Köşesi projesini ilk etapta ilçe merkezinde ilkokullarda sunacaklarını, imkan olması halinde projeyi tüm köy ilkokullarında yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Dernek yöneticilerinin Milli Eğitim Müdürü'nü ziyareti

===

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi bağlama kursu açtı

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan bağlama kurusu yoğun ilgi görüyor. Korkuteli Hacı Ethem-Şerife Kavukcu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ve 27 kişinin katıldığı bağlama kursunu mahalli sanatçı Samet Bozan veriyor. HEM Müdürü M. Harun Topay, bu yıl kurs sayısında artış yaşandığını, talepler doğrultusunda kurs açtıklarını belirterek, kursa katılan kursiyerlerin meslek sahibi olduklarını, bir taraftan da iş kurmaları halinde aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Topay, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kurslara gösterilen ilginin fazla olması ve kursiyerlerin öğrenme azimleri bizlerin şevkini artırmaktadır. Talebin yoğun olması bizleri farklı alanlarda kurs açmaya yöneltmektedir. Vatandaşlarımızın talepleri ve 12 kişinin üzerinde olması halinde kurs açmamıza daha kolay olmaktadır. Yine öğrencilere yönelik açılan yabancı dil kursu, çocuklarımızın eğitimine de büyük katkı sağlanmaktadır"

Halk Eğitim Merkezi Bağlama Usta Öğreticisi ve Mahalli Sanatçı Samet Bozan, bağlama kursuna her yaştan kişilerin ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, burada öncelik müziğin temel bilgilerini öğretmek ve kursiyerlerimize iyi bir şekilde bağlama çalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Gündoğmuş'un yeni müftüsü göreve başladı

GÜNDOĞMUŞ müftüsü Enes Müslümoğlu'nun İzmir'in Aliağa İlçesi müftülüğüne atanması nedeniyle 2 aydır boş bulunan ilçe müftülüğüne Mehmet Coşkun atandı. Taşköprü Müftüsü iken Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a 'din görevlisi' olarak gönderilen ve burada 5 yıl görev yaptıktan sonra Gündoğmuş'a atanan Müftü Coşkun görevine başladı. 16 Yıllık müftü olan Coşkun evli ve 3 çocuk babası.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ, (DHA)

Foto: Müftü Mehmet Coşkun

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement