Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Gösteriden çeşitli sahne, ABT Müdürü Selim Gürata sanatçıları çiçekle kutlarken, izleyenler gösteriyi ayakta alkışlarken ve Koreli sanatçılarla hatıra fotoğraf çektirirken görüntüler.

19.05.2013 15:35

Foto: Gösteriden çeşitli sahne, ABT Müdürü Selim Gürata sanatçıları çiçekle kutlarken, izleyenler gösteriyi ayakta alkışlarken ve Koreli sanatçılarla hatıra fotoğraf çektirirken görüntüler.

===

Serik'te 'Gençlik Yürüyüşü'

ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Serik'te düzenlenen törenlerle kutlandı. Gençli Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkan Vekili Ramazan Güner, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Korkuteli'de sade tören

KORKUTELİ'nde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı. Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, öğrenci ve vatandaşların katıldığı törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Karatopak, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalara girenlere ödüllerin verildiği, tören öğrencilerin yaptığı gösterilerle sona erdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Törenden

===

Gündoğmuş'ta gençlik heyecanı

GÜNDOĞMUŞ'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kutlamalar daha sonra Çok Programlı Lise'nin bahçesinde devem edildi. Törene, Kaymakam Recep Koşal, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferit Fırat, Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Emniyet Amiri Cemal Özbek, Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, halk oyunları gösteriyle sona erdi. Reyhanlı'daki patlama nedeniyle gençlik konseri ise iptal edildi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Kemer'de 19 Mayıs kutlaması

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 94'üncü Yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kemer'de törenle kutlandı. Kemer Belediyesi önündeki törene, Kaymakam Murat Bulacak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fikret Görmüş, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Selim, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taliye Mağden, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taliye Mağden, "Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır" dedi. Konuşmanın ardından buradaki tören sona erdi. Kutlamalar ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Akseki'de coşkulu kutlama

AKSEKİ'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Kaymakam Mekan Çeviren, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Sarıkaya, Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Şahin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı'nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, resmigeçit ve öğrencilerin gösterilerinin ardından kutlamalar, Akseki Anadolu Lisesi ve Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

====

Kaçak kazıya suçüstü

AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı İlçesi'nde kaçak kazı yapan 2 kişi jandarma tarafından yakalandı. Dereçine Beldesi Avni Bayırı Mevkii'nde kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan jandarma, baskın yaptı. Baskında kiraz bahçesinde kazı yapan 27 yaşındaki Halis A. ve 48 yaşındaki Hasan D. suçüstü yakalandı. Yaklaşık bir aydır kaçak kazı yaptıkları belirlenen ve 25 metre derine indikleri belirlen şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü. Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü, kazı yerinde çalışma başlattı.

Bünyamin AKIN/SULTANDAĞI, (DHA)

Foto: Kazı yerinden,

===

Alanya Müzesi açıldı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından 1967 yılında açılan Alanya Arkeoloji Müzesi, yaklaşık 1 yıl süren tadilat çalışması sonrasında yeniden ziyaret açıldı. Müze, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İsmail Kahraman, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından açıldı.

Törende konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İsmail Kahraman, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine aday olan Alanya'nın, binlerce yıllık kültürel mirası bünyesinde barındırdığını söyledi.

Tarih, doğa ve kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde her türlü desteğin bakanlık tarafından sağlandığını dile getiren Kahraman, "Alanya Arkeoloji Müzesi zaman içerisinde yıpranmış ve yeniden yapılanması ihtiyacı doğmuştur. Alanya'nın derin ve zengin geçmişini izlenebilir ve anlaşılabilir bir müze olgusu düşünülerek, çağdaş müze anlayışına göre yenilendi. 4 bin 300 metrekarelik müzede, 550 metrekarelik kapalı alan mevcuttur" dedi.

Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini ifade eden Kahraman, "10 müzede yenilenme çalışmaları devam ediyor. 21 yeni müzenin projelendirme çalışmaları ise sürüyor" dedi.

Kaymakam Erhan Özdemir ise müzelerin milletlerin görsel hafızaları olduğunu belirterek, "Bu tarz yerler, ulusal etnik malzemeleri gelecek kuşaklara aktardığı ve yaşattığı için önemli mekanlardır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise yeni müze kurulması için 43 bin metrekarelik bir alanda çalışma yaptıklarını belirterek, "Kültür müzesi çalışmamızda bir dava nedeniyle süreç uzadı. Artık kültürel varlıklarımıza turistleri çekmeliyiz. Bu varlıklarımı tanıtmalıyız" diye konuştu. Açılışın ardından Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, konuklara müzeyi gezdirdi. Gezi sonrasında davetlilere müze bahçesinde kokteyl verildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılıştan - müzenin incelenmesi- eserlerden

--- KUTU ---

Müzede neler var?

Alanya Müzesinde, 25 bin dolayında eser yer alıyor. Bunlar arasından en dikkat çeken eser ise M.Ö. 625 yılına ait Fenike dilinde bir taş yazıt ile mitolojide dramatik bir öyküsü olan Herakles'in bronz heykelidir. Ayrıca Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans dönemine ait bronz, mermer, pişmiş toprak, cam ve mozaik buluntularla zengin kül kutuları, sikke koleksiyonu, Roma, Bizans ve İslami döneme ait taş eserlerin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Türk- İslam eserleri bulunmakta. 4300 metrekarelik müzede, 550 metrekarelik kapalı alan mevcuttur, Müzeye giriş ücreti 3 lira olarak belirlendi. 18 yaş altındaki Türk vatandaşları ile 65 yaş üstündeki vatandaşlar ücretsiz müzeye giriş yapıyor. Müzeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlardan alınan müze kartla da giriş yapılabiliniyor.

===

Babası için koştu

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay İlçe Temsilciği tarafından Gençlik Haftası kapsamında 'Gençlik Koşusu' düzenlendi. Yarışmaya sağ ayağındaki şişlik ve morarmaya rağmen katılan lise öğrencisi Cevdet Umut Tuna, son 20 metresine 4'üncü olarak girdiği yarışta yaptığı atakla bitiş çizgisine İsmail Büyüksaka'nın 1 saniye arkasından girerek ikinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Koşuda ikinci olan lise öğrencisi Cevdet Umut Tuna'ya madalyasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz verdi. Cevdet Umut Tuna'ya Kızılay İlçe Temsilcisi Sait Eryılmaz ise ikincilik ödülü olan 150 TL'yi verdi. Tuna, aldığı para ödülünü, bir suçtan Antalya Açık Cezaevi'nden 2 gün izinli olarak çıkan babası Ayhan Tuna'ya götürdü.

Parayı almak istemeyen baba Tuna, oğlunun ısrarlarına dayanamadı. Oğlunun azmi karşısında çok duygulandığını belirten Ayhan Tuna, kendisine yardımcı olabilmek için koşan oğlunu alnından öptü. Cevdet Umut Tuna'nın annesi de bitiş çizgisinin önünde gözyaşlarına boğuldu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Eski ilçe başkanı tutuklandı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde CHP eski İlçe Başkanı ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün eski danışmanı Salim Uysal ile Kemer Belediyesi personeli Ömer Nizam, 'haksız kazanç ve irtikap' suçlarından dolayı tutuklandı. KEMER Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün eski danışmanı ve bir dönem CHP Kemer İlçe Başkanlığı yapan Salim Uysal ve Kemer Belediyesi Ar-Ge Birimi'nde görevli Ömer Nizam, 'haksız kazanç ve irtikap' suçlarından tutuklandı. Haklarındaki iddialar nedeniyle ifadeleri alınmaları için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Uysal ile Nizam, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Salim Uysal ile Ömer Nizam, 'haksız kazanç ve irtikap' suçlarından tutukladı.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Salim Uysal ile Ömer Nizam fotosu

===

Hırsızlar bu kez kaçamadı

MANAVGAT'ta çeşitli yerlerden hırsızlık yaptığı belirlenen 2 kişi tutuklandı. Ilıca Beldesi Kumköy mevkisinde dün sabah saatlerinde bir döviz bürosunun yanındaki 3 kişi, devriye görevi yapan jandarma ekiplerini görünce kaçmaya başladı. Jandarma, şüphelileri yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından yakaladı. Jandarma karakoluna götürülen M.A, Ş.F ve M.A, sorguya alınırken, şüphelilere ait bir işyerinde de arama yapıldı.

Aramada, çalıntı olduğu belirlenen 2 tablet bilgisayar, 10 MP3 çalar, 4 fotoğraf makinesi, 4 laptop ve 4 cep telefonu bele geçirildi. İncekum, Belek, Side ve Ilıca beldelerinde toplam 13 işyerinden hırsızlık yaptığı belirlenen şüphelilerden, M.A. ve Ş.F., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Çalıntı eşyalar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement