Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ULUSAL Turizm Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 6-9 Aralık tarihleri arasında Antalya Miracle Resort Hotel'de gerçekleştirilecek.

01.11.2012 14:44

Foto: Güreş yapanlar, açılış ve fuardan

===

Akademisyenler turizmciyle buluşacak

ULUSAL Turizm Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 6-9 Aralık tarihleri arasında Antalya Miracle Resort Hotel'de gerçekleştirilecek. Kongre, akademisyenlerle turizmcileri tek çatı altında toplayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımının da beklendiği 13. Ulusal Turizm Kongresi'ni Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi de destekliyor.

Kongre, turizmin güncel ve gelecekle ilişkili konularının akademik ve sektörel düzeyde tartışılabilmesi ve turizm alanında çalışma yapan akademisyenler ile uygulamacıların işbirliğini güçlendirmesi amacını taşıyor. 13. Ulusal Turizm Kongresi'nin ana teması 'Dünyada ve Türkiye'de Turizmde Yeni Döneme Doğru: Yeni Ürünler, Hizmetler, Stratejiler' olarak belirlendi.

7 Aralık tarihinde açılış paneliyle başlayacak kongrede, 'Dünya Turizminde Yeni Trendler, Müşterilerin Yeni Eğilimleri' başlıklı konuşması ile TUI AG CEO'su ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Dr. Michael Frenzel ve 'Turizm Ürünleri Pazarlama Stratejilerinde Son Durum' başlıklı konuşması ile TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner gibi turizm sektörünün önde gelen isimleri de yer alacak.

Aralarında Yrd.Doç.Dr. Tahir Albayrak, Prof.Dr. A.Akın Aksu, Arş.Gör. Müjde Samsa, Arş.Gör. Ece Ömüriş ve Arş.Gör. Nilgün Güneş'in yer aldığı Kongre Yürütme Kurulu'nun yanı sıra, Danışma Kurulu'nda 16 ve Bilim Kurulu'nda 56 akademisyenin yer aldığı 13. Ulusal Turizm Kongresi 7-8 Aralık tarihlerinde gün içerisinde bilimsel aktivitelerle, gün bitiminde ise sosyal aktivitelerle katılımcıların kaynaşmasına imkan sağlayacak.

13. Ulusal Turizm Kongresi hakkında açıklamada bulunun Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Akın Aksu, 13. Ulusal Turizm Kongresi'nin Türkiye'de turizm alanında çalışan ve farklı üniversitelerden gelen akademisyenleri ve turizm sektörünün profesyonellerini bir araya getirip, yaşanan sorunlara çözüm bulmayı amaçladığını söyledi.

13. Ulusal Turizm Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Tahir Albayrak ise 13. Ulusal Turizm Kongresi'nin Antalya'ya daha fazla kongre getirmek adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Albayrak, "Antalya'daki kongre sayıları uluslararası düzeyde raporlanıyor. Bu da Antalya için çok önemli. Biz bu kongreyi bir araç olarak görüyoruz. Daha büyük toplantılara ev sahipliği yapmak ve Antalya'nın bu konuda adını duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Akın Aksu, Tahir Albayrak

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement