Arguvan'daki Heyelanlı Bölge İçin Rapor Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Arguvan'daki Heyelanlı Bölge İçin Rapor Hazırlandı

Arguvan\'daki Heyelanlı Bölge İçin Rapor Hazırlandı

Heyelana bağlı olarak 24 evde çatlakların oluştuğu bölge için Arguvan Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü rapor hazırladı.

11.12.2013 18:32  Güncelleme: 18:42

Malatya'nın Arguvan ilçesinde heyelana bağlı olarak bazı evlerde çatlakların oluştuğu Bahçelievler Mahallesi için Kaymakamlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce rapor hazırlandı.

Arguvan Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'nin Koçikler mevkisinde 10 yıldır zaman zaman yaşanan heyelanlar, son 6 ayda iyice arttı.

Heyelana bağlı olarak 24 evde çatlakların oluştuğu bölge için Arguvan Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü rapor hazırladı.

Koçikler mevkisinin afet bölgesi ilan edilmesi ve hak sahiplerine yeni konut yapılması yönünde görüş belirtilen rapor, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderildi.

Mağdur olan vatandaşlara kira yardımı yapılması için de başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

Bu arada, Koçikler mevkisinin alt tarafındaki 25 evde ikamet eden vatandaşların da yıkılma kararı alınan bölgede yaşamaya devam ettiği belirtildi.

Milletvekili Ağbaba, inceleme yaptı

Öte yandan, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mahalleye giderek incelemelerde bulundu.

CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağbaba, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı nezdinde girişimlerinin sürdüğünü belirterek, "Risk altında bulunan mahalle sakinlerine kira yardımı yapılmasını veya konteyner verilmesini, ardından da yeni evlerin yapılmasını bekliyoruz. Kış aylarında çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalınacağı görülüyor. Ankara'da işlemlerin hızlandırılması için girişimlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağbaba'ya incelemeleri sırasında, CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Mengüç ve CHP Arguvan Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıltaş eşlik etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arguvan'daki Heyelanlı Bölge İçin Rapor Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement