Askeri Kışladı Kapalı Spor Salonu Açılışı - Son Dakika
Yerel

Askeri Kışladı Kapalı Spor Salonu Açılışı

Askeri Kışladı Kapalı Spor Salonu Açılışı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Sorgun Kışlası'nda yaptırılan kapalı spor salonu törenle açıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Spor Toto'nun katkılarıyla yaptırılan kapalı spor salonu için kışlada Bitlis Valisi Veysel...

26.11.2013 18:05

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Sorgun Kışlası'nda yaptırılan kapalı spor salonu törenle açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Spor Toto'nun katkılarıyla yaptırılan kapalı spor salonu için kışlada Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'un katılımıyla açılış töreni düzenledi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl ve Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven açılış kurdelesini kesti. Burada konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, sporun önemine vurgu yaptı. Yurdakul, "Bütün il ve ilçelerde spor yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Buradan önce Ahlat ilçemizde spor merkezimizin temelini attık. Şimdi de Geçlik ve Spor Bakanlığımızın önderliğinde ve Spor Toto teşkilatının desteği ile yapılan bu güzel tesisimizin açılışını yapacağız. Bu tesis sayesinde sporu bilen arkadaşlarımız kendilerini geliştirecekler, bilmeyenler ise spor yapmayı öğrenecekler. Spor bizim çok geç kaldığımız bir alan, spor yapma alışkanlığını sadece askere, öğrenciye değil toplumun her kesimine aşılamalıyız. Yapmış olduğumuz bu yatırımlarla toplumun her kesimini sporla buluşturmaya çalışıyoruz. Ben bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl ise, "Ocak 2013'te başlattığımız ekip çalışması bugün böyle bir neticeyi verdi. Bu tesisin yapılmasında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkılarıyla kaynağın temini mümkün oldu. Özellikle de Sayın Valim Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven'in bu tesisin bir an önce tamamlanmasında çok büyük katkıları oldu. Yaptığımız bu tesis, Türk Silahlı Kuvveleri açısından iyi bir örnek teşkil edecek. İnşallah diğer kışlalarımızda da bu tarz tesisler yapılır. Bu tesisin askerlerimiz açısından da çok büyük değeri olacak, çünkü sivil hayatta spor yapan, sporcu kimliği olan askerlerimiz kış şartları dolaysıyla askerde 5-6 ay süreyle spor yapamıyorlardı. Bu özelliklerinden ödün vermek zorunda kalıyorlardı. Bu tesisin açılmasıyla bunun önüne geçilmiş oldu" şeklinde konuştu.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Güven de, "Burada bu tesisin açılması için Tugay Komutanımız ile çok iyi bir işbirliği içine girdik. Bu tesisi Bakanlığımızın önderliğinde meydana getirdik. Tesisin ülkemize, tugayımıza ve askerlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan açılışın ardından Tugay Komutanı İlhan Kırtıl tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven'e teşekkür plaketi verdi.

Ardından Vali Veysel Yurdakul ve beraberindekiler spor tesisini ve halı sahayı gezdi. Vali Yurdakul, halı sahada sembolik olarak halı saha maçının ilk vuruşunu yaptı. Tugay Komutanı İlhan Kırtıl, günün anısına Vali Veysel Yurdakul'a üzerinde adının yazıldığı 13 numaralı ve önünde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin amblemi olan forma hediye etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askeri Kışladı Kapalı Spor Salonu Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement