Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız" Nazilli'de Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız" Nazilli'de Sahnelendi

Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız" Nazilli\'de Sahnelendi

Kurgusunu ve yönetmenliğini, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Tiyatro Bölümü mezunu Aslı Kaymak yaptığı, ‘Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız’ adlı tiyatro oyunu Nazilli’de, Nazillili ve Atçalı sanatseverler ile buluştu.

23.01.2014 10:15

Kurgusunu ve yönetmenliğini, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Tiyatro Bölümü mezunu Aslı Kaymak yaptığı, 'Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız' adlı tiyatro oyunu Nazilli'de, Nazillili ve Atçalı sanatseverler ile buluştu.

Zeybeklik tarihinde yeri çok özel olan Atçalı Kel Mehmet'in, Emire kıza olan aşkını anlatan tiyatro oyunu Aslı Kaymak tarafından kurulan ve tiyatroya gönül veren Naz Tiyatro Ekibi tarafından oynandı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda sahne alan ve ücretsiz olarak sunumu yapılan Aslı Kaymak imzalı Atçalı Kel Mehmet Efe ve Emire kız tiyatro oyununa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atçalı Kel Mehmet'in Emire kıza olan aşkının anlatıldığı tiyatro oyununda izleyiciler hem güldü hem de duygu dolu anlar yaşadı. Oyuncuların başarılı performansı izleyicilerden büyük alkış alırken Atçalı Kel Mehmet Efe ve Emire Kız tiyatro oyununu yazan, yöneten ve Emire kızı canlandıran Aslı Kaymak bu gösterinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

NAZİLLİ BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ

Zor şartlar altında oyunun hazırlandığını dile getiren Aslı Kaymak; "Oyunumuz gerçekten zor ve kısıtlı şartlar altında hazırlandı. Nazilli Belediyesi salon afiş ve davetiye konusuna bize destek verdi. Kostümlerimizi Ege Zeybekleri Derneği ve YOFDER derneğinden temin ettik. Dekoru da kendi imkanlarımızla evimizden getirdiğimiz eşyalarla sağladık. Amacımız yöremiz kültürünü tüm Türkiye ye tanıtmak. Farklı kategorilerde oyunlarımız da mevcut. Nazilli'nin bu konuda Tiyatro kültürünü benimsemesini istiyorum. Nazilli de bu konu da bu işe gönül vermiş çok değerli insanlar var. Onları da canı gönülden kutluyorum. Bu gün bu oyunda bize en büyük desteği veren Nazilli Belediyesine teşekkürü bir borç bilirken bundan sonra da bizim yanımızda olmak isteyen bize destek vermek isteyen herkese şimdiden tiyatro adına verecekleri destek için teşekkürlerimi sunmak isterim" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atçalı Kel Mehmet ve Emire Kız' Nazilli'de Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement