Aygiad'ın Genel Kurulu'nda İş ve Siyaset Dünyasının Önemli İsimleri Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Aygiad'ın Genel Kurulu'nda İş ve Siyaset Dünyasının Önemli İsimleri Bir Araya Geldi

Aygiad\'ın Genel Kurulu\'nda İş ve Siyaset Dünyasının Önemli İsimleri Bir Araya Geldi

Aydın Genç İşadamları(AYGİAD) 12. Olağan Genel Kurulu Anemon Otel’de yapıldı.

13.01.2014 17:39

Aydın Genç İşadamları(AYGİAD) 12. Olağan Genel Kurulu Anemon Otel'de yapıldı. Genel Kurula, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel'in yanı sıra siyasiler ve belediye başkan adayları ile dernek üyeleri katıldı.

Genel Kurulda tek liste ile gidilen seçim sonucu Hüseyin Demirel başkanlığındaki, Mehmet Öztaş, Nail Nuri Ağaçcı, Gökhan Pehlivan, Fikret Utku Uyanık, Regaip Sarı, Tekin Yavuz, Cenker Abacı ve Bilal Pekgüzel AYGİAD'ın yönetiminde yer aldı.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen kongrede yönetimi devreden Başkan Ufuk Devrim, AYGİAD'ın 2011-2013 yılları arasındaki faaliyetleri anlatarak yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar diledi.

BAŞKAN ÜLKEN'DEN TEŞEKKÜR

Kongrede konuşan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, kendisinin de AYGİAD üyesi olduğunu hatırlatarak "Aydın Genç İşadamları Derneği, çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Atlas Jet'in sahipleriyle Aydın Ticaret Odası'nı bir araya getirerek yaklaşık bin 500 işadamının fuarlara gitmesini sağlamışlardır. Yapılan bu iş bile başlı başına takdire şayandır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili ve MHP'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak yaptığı konuşmada son günlerdeki gelişmeler hakkındaki görüşlerini aktardı. Liberal demokrasilerde sandığın, iktidarın kaynağı ve meşruiyeti olduğunu belirten Ali Uzunırmak, "İktidarın denetimi de ancak hukukla olur. Burada asıl olan hukukun üstünlüğü ilkesidir. Diktatörlerin de meclisleri vardır. Kralların da. Onlarda da kanunlar yoluyla idare yöntemi vardır. Ancak onlardaki kanunlar hukukun üstünlüğüne atıfta bulunmazlar. Milletin iradesi demek çoğunluğun iradesi demek değildir. Bu bağlamda baktığınızda, bugünlerde Türkiye travmalar yaşamaktadır" diyerek yaşanan bazı süreçlere atıfta bulunarak "Devlet acemi nalbant eşeği değildir" ifadelerine yer verdi. Büyükşehir seçimini kazanmaları halinde ortak akılla yöneteceklerini belirteren Ali Uzunırmak, "Aydın Büyükşehir Belediyesi için 3 temel kavram oluşturduk. Bunlardan birincisi, Avrupa kentsel şartlarına uygun olarak estetik bir şehir meydana getirmek. Bunu oluştururken de eskiyi koruyarak yeniyi ise bu kriterlere göre dizayn etmek hedefimizdir" dedi.

BÜTÇE, 270 MİLYONDAN 400 MİLYONA ÇIKIYOR

Genel Kurula katılanlardan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'da büyükşehirle birlikte yeni bir yapının oluşturulacağını ve bu konuda AK Partili aday Mustafa Savaş'ın ekibiyle birlikte yeterli donanım ve birikime sahip olduğunu belirterek "Gömleğin düğmelerinin düzgün olması için ilk düğmenin düzgün iliklenmesi gerekiyor. Kararı Aydın halkı verecek. Büyükşehirle birlikte daha önce olmayan bir yapı kurulacak. Kurumsal bir yapı oluşturulacak. Bu bilgi ister, kadro ister. Bunun için AK Parti'nin başarılı deneyimi vardır. Bugün Aydın'ın bütçeden aldığı pay 270 milyon lira iken büyükşehirle birlikte bu rakam 400 milyon liraya yükselecektir. Ayrıca ilçe belediyelerine göre büyükşehir belediyesinin yetkileri de çok fazla olacak. Altyapı gibi önemli hizmetler hep büyükşehir belediyesinde olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AYGİAD seçime gitti. Tek listenin olduğu seçimde üyeler oy birliğiyle yeni yönetim kurulunu onayladı.

Dernek tarafından Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'e ve Meclis Başkanı Sefa Yüksel'e ve önceki yöneticilerden Mehmet Yirmibeş'e de yaptığı katkılardan dolayı plaket sunuldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aygiad'ın Genel Kurulu'nda İş ve Siyaset Dünyasının Önemli İsimleri Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement