Ayhan: Kimse Bizi Sınamasın - Son Dakika
Yerel

Ayhan: Kimse Bizi Sınamasın

Ayhan: Kimse Bizi Sınamasın

Suruç'taki yaşanan olayları kınayan BDP'li Vekil İbrahim Ayhan "Kimse bizi sınamasın. Sessiz kalıyorsak barışa olan özlemimizdendir" diye konuştu.

18.02.2014 11:41

Suruç'ta, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gösteride bir kişi yaralandı altı kişi ise gözaltına alındı. Önceki gün Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericilerle yürüyüşe izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı. Göstericilere polis zırhlı araçlarla tayzikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Göstericilerin dağılmaması üzerine polisler havaya ateş açtı. İddiaya göre, açılan ateşte seken bir kurşun, 15 yaşındaki V. Çelik'in bacağına isabet etti. Yaralı genç, çağrılan ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen V. Çelik, yolda yürürken polisin araçla üzerine sürdüğünü ve çarpıp düşürdükten sonra gelip yakından kendisine kurşun sıktığını iddia etti. Yaralı genç V. Çelik'in Ağabeyi Mehmet Çelik, kardeşinin üzerine sürülen polis aracı ile yere düşürüldükten sonra yakın mesafeden kurşun sıkıldığını öne sürdü.

Kardeşini hastaneye getiren Mehmet Çelik, kardeşinin kurşunla yaralı olduğunu telefonla öğrendiğini kaydederek, "Gerçek kurşun sıkmışlar. Taksi ile çarpıp yere düşürdükten sonra yaralamışlar. Kardeşimin gençlik ve partilerle ilişkisi yok. Oradan geçerken üzerine araç sürüp yaralamışlar" dedi. Çelik, kardeşinin kalçasındaki kurşundan dolayı ameliyata alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

ERKMEN: BİRİLERİ ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR
Yaralı genci ziyarete gelen BDP'li heyetten İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, "Birkaç genç yolda yürürken polis araç ile üzerlerine sürüyor. Yaralı gence çarpıp yere düşürdükten sonra yakın mesafeden kurşun sıkıyorlar. Seçim döneminde bu gerginlikleri istemiyoruz. Bu gerginliğin kimseye faydası yoktur. Birileri şiddeti körüklüyor. Biz seçimin şiddetin gölgesinde geçmesine müsaade etmeyeceğiz."

Erkmen, olayın takipçisi olacaklarını ve hukuki girişimleri başlatacaklarını belirtti.

ZORLA PARMAK İZİ İDDİASI
Suruç'taki gerginlik devam ederken V. Çelik'in hastanedeki odasına gece yarısı gelen polislerin yakınlarını darp ederek yaralı gençten zorla parmak izi aldığı ileri sürüldü.

Ağabey Mehmet Çelik, gece yarısı polislerin odaya baskın düzenlediklerini, kendilerini darp ederek dışarı çıkardığını iddia etti. Avukat çağırmaları talebinin de polisler tarafından reddedildiğini kaydeden Çelik, "Zorla odaya girdiler, hakaret ettiler. Savcılıktan izin aldıklarını söylediler, ancak ellerinde herhangi bir belge yoktu. Bu hangi adalette var. Bu zulümdür. Yoğun bakımlık olan kardeşimin bileğini bükerek parmak izi aldılar. Gerekli girişimlerde bulunacağız" diyerek duruma tepki gösterdi.

DAYISI: BU ÇOCUK HASTANEDEN ÇIKARSA NEREYE GİDER?
Yaralı gencin dayısı Habeş Solmaz ise, yeğeninin parmak izini avukat olmadan vermek istememelerine rağmen tehdit edilerek alındığını kaydederek, "Odayı bastılar. Dört polis koluma girdi beni yerde sürükleyerek dışarı çıkardı. Yaralı çocuğun bileğini bükerek zorla parmak izi aldılar. Bize 'Ya bu adaleti kabul edeceksiniz, ya da istediğiniz yere gidin' tehdidinde bulundular. Yeter artık barış sürecinin başladığı bu dönemde bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Bu çocuk şimdi hastanede çıktıktan sonra ne yapar? Tüm çocuklarımızı dışarıya bu adaletsizlik ve zorları gönderiyor" dedi.

Bu arada ilçede olay esnasında gözaltına alınan Zeki Uyğur, Şukri Uyğur, Emrah Kurttekin ve isimleri öğrenilemeyen üç kişinin daha Suruç Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu belirtildi.

TEKRAR YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Polisin göstericilere müdahalesi ve bir kişinin yaralanması dün BDP öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle kınandı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, Suruç ilçe Belediye Eş Başkan Adayları Orhan Şansal ve Zuhal Ekmez, Belediye Başkan Vekili Hülya Demir'in de aralarında bulunduğu binlerce BDP'li, Cumhuriyet Mahallesindeki seçim bürosunun önünde bir araya geldi. "Bijî serok Apo", "Suruç ovası Apocu yuvası", "Disa disa serhildan serokê me Öcalan" sloganları ve zılgıtlarla yürüyüşe geçen kitle belediye binasının önündeki meydana geldi.

AYHAN: GÜÇSÜZLÜKTEN DEĞİL BARIŞ ÖZLEMİNDEN SESSİZİZ
Burada bir konuşma yapan BDP'li Vekil İbrahim Ayhan, polislerin saldırısını kınayarak, bu olaya sebebiyet veren polisler hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti. Ayhan, "Barış sürecinde Suruç gibi hassasiyetleri çok olan bir ilçede 15 yaşındaki bir çocuğa kurşun sıkılıyorsa bu kabul edilemez bir şeydir. Hiç kimse sabrımızı sınamasın. Biz demokratik çözüm sürecinde provakatif olan her şeyden kaçıyoruz. Provakatörlere de müsamaha göstermeyiz. Kimse bizi güçsüz saymasın. Biz güçsüzlüğümüzden değil, barışa olan özlemden kaynaklı sessizliğimizi koruyoruz. Başta Suruç Emniyet Müdürlüğü, ilçe kaymakamı, Vali ve İçişleri Bakanlığına sesleniyoruz. Derhal soruşturma açılsın, failler açığa çıkarılsın" dedi.
Açıklamaların ardından kitle olaysız bir şekilde dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ayhan: Kimse Bizi Sınamasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement