Ayvalık'taki Okullar İçin İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'taki Okullar İçin İşbirliği

Ayvalık\'taki Okullar İçin İşbirliği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) ilçe geneli, beldelerle, köylerdeki okullarda trafik ve ilk yardım eğitimlerini sürdürürken,...

21.05.2012 14:52

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) ilçe geneli, beldelerle, köylerdeki okullarda trafik ve ilk yardım eğitimlerini sürdürürken, eğitim verdikleri okulların bahçelerine trafik eğitim parkuru kurma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

ASTED'in Ayvalık'taki okulların bahçesinde kendi imkanlarıyla yaptırmaya çalıştığı trafik eğitim parkuru oluşturma çalışmalarına 'Filli Boya' olarak tanınan Betek Boya San. ve Tic. Aş. ile firmanın çeşitli departmanlarında çalışan personeli de gönüllü olarak destek verdi. 2002 yılında 8 buçuk milyon olarak kabul edilen Türkiye genelindeki engelli sayısının 2012 yılı verilerine göre 12 milyon sınırını aşmasının en önemli nedeninin Trafik kazalarının olması gerçeğinden yola çıkan ASTED yönetiminin, ağacın yaşken eğileceği düşüncesiyle minik öğrencileri trafik konusunda eğitmeye yönelik çalışmalarına 'Filli Boya' olarak bilinen Betek Boya San ve Tic. Aş.'de destek verdi. Önceki gün firmanın merkezinde çalışan personel Ayvalık'a gelerek; Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Akçapınar İlköğretim Okulu, Altınova Atatürk İlköğretim Okulu, Cihan Yorgun İlköğretim Okulu, Alibey Adası'nda Nuri Zarplı İlköğretim Okulu ve SHÇEK'e bağlı Çocuk Esirgeme Yurdunun bahçelerinde ASTED'in öncülüğünde trafik eğitim parkurlarının boyama işlerini yaptılar. Farklı renklerde 25'er litrelik toplam 750 kilogramlık boyalar ile boya malzemelerini Betek firmasının üstlendiği belirtilirken, firmanın gönüllü 14 kişilik personeli de ASTED'in engelli üyeleriyle birlikte okullardaki trafik eğitim parkurlarını boyadı. Yağmur nedeniyle Aliçetinkaya ile Cumhuriyet İlköğretim Okullarında bulunan trafik eğitim parkurlarının önümüzdeki günlerde ASTED tarafından tamamlanacağı belirtildi.

Betek Boya AŞ.'nin AR-GE Departmanı ile Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği işbirliği ile Ayvalık'taki okullarda yaptırılan trafik eğitim parkuru çalışmasının ilçe halkı tarafından da yakinen takip edildiği belirtiliyor. Filli Boya'nın AR-GE Sorumlusu Hakan Aşkun'un gönüllü olarak firma çalışanlarını da beraberinde getirdiği Ayvalık'ta söz konusu okullardaki trafik eğitim parkurlarının boyama işlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün, ilçedeki en yeni okul olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz'ın da hazır bulunduğu sembolik bir törenle okulun trafik eğitim parkurunun açılışı yapıldı.

Okulun Müdürü Erkin Kamacı'nın yanı sıra Okul Aile birliği üyeleri, İlçe Toplum Sağlığı temsilcisi, aynı zamanda okullardaki trafik ve ilk yardım eğitimlerini veren Ali Gün, Altınova Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Necati Saray ile ASTED yöneticileri ve engelli üyelerinin de hazır bulunduğu açılışta konuşan ASTED'in görme engelli Başkanı Namık Tuncel, amaçlarının yeni neslin trafik kazalarına karşı daha hassas ve bilinçli olmasını sağlayabilmek olduğunu vurgulayarak, "Her geçen gün artış ivmesi gösteren trafik kazalarında adeta engelli üye üretiminin seri hale geldiğini görmek ülkemiz adına oldukça üzücüdür. Bu noktada minik öğrencilerimize görsel anlamda da katkı sağlayabilmek amacıyla ilçemiz, beldeler ve köyler dahilindeki ilköğretim okullarında yaptığımız eğitim çalışmalarını tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi tüm bu eğitimlerin sürekliliği de çok önemlidir. Bu anlamda bu eğitimlerin bizden sonrada okullarımızda yapılabilmesi için Ayvalık genelinde derneğimiz imkanları dahilinde yaptırmaya çalıştığımı Trafik Eğitim Parkurlarının engellilerden, minik öğrencilere armağan edilmesi de ayrıca önemlidir" diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatındaki trafik eğitimlerinin sadece ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflara yönelik yapılmasını da doğru bulmadıklarının altını çizdi.

FİLLİ BOYA GÖNÜLLÜLERİ MEMNUN

Törende konuşan Filli Boya AR-GE Sorumlusu Hakan Aşkun'da, ASTED'in görme engelli idealist başkanı Namık Tuncel'in bu alandaki çalışmalarının sonucunda kendilerine proje sunarak boya desteği taleplerini anında şirketin yönetim kuruluna sunduğunu ve firma yöneticilerinin de canı gönülden bu talebi kabul ettiklerini anlattı. Aşkun, "Firmamızın bu talebe onay vermesinin ardından, firmamızın çeşitli departmanlarında çalışan personelimizin de söz konusu parkurları boyama işini kendilerinin yapmak istemeleri oldukça anlamlıydı. Biz bu bağlamda ASTED'in insanlık için, ülke için, ülkedeki çocuklarımızın geleceği için yapmış olduğu bu çalışmada az da olsa katkı verebilmişsek ne mutlu bize diye" konuştu.

Törene katılan ASTED'in yöneticileri Filli Boya olarak bilinen Betek Boya San. Tic. AŞ firmasının desteğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "ASTED'e bu konuda destek olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız ile firmalar asted.org. tr adresinden bizlere ulaşabilirler" dedi - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'taki Okullar İçin İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement