Bağarası Halkı Yarım Asır Önce Demirel'in Verdiği Sözün Hesabını Sordu - Son Dakika
Yerel

Bağarası Halkı Yarım Asır Önce Demirel'in Verdiği Sözün Hesabını Sordu

Bağarası Halkı Yarım Asır Önce Demirel\'in Verdiği Sözün Hesabını Sordu

Büyükşehir olacak iller arasında yer alan Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Bağarası Beldesi'nde düzenlenen toplantı ile halk beldenin ilçe olması yönündeki taleplerini yineledi.9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yarım asır önce kendilerine ilçe...

19.05.2012 11:45

Büyükşehir olacak iller arasında yer alan Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Bağarası Beldesi'nde düzenlenen toplantı ile halk beldenin ilçe olması yönündeki taleplerini yineledi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yarım asır önce kendilerine ilçe sözü verdiğini belirten vatandaşlar, Demirel'in verdiği sözün hesabını AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'den sorarak taleplerini yinelediler.

Bağarası Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Salih Özdemir, AK Parti Söke ilçe Başkanı Namık Yıldırım, Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, Sazlıköy Belediye Başkanı Abdülmüttalip Demir ve belde sakinleri katıldı.

İlk olarak çiftçileri ilgilendiren pamuk primleri ile ilgili bilgi veren AK Parti Aydın Milletvekili Erdem, 1 milyon 200 bin TL tutarındaki yağlı tohumlar prim desteklemesinin ilk yarısının Mayıs ayı sonunda veya en geç Haziran aydında ödeneceğini, diğer yarısının da en kısa sürede ödenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bölgenin en önemli sorunlarından biri olan Büyük Menderes Nehri yatak ıslahı ve Sarıçay Barajının yapımı ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Erdem, geçtiğimiz hafta Söke'den gelen sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet ile ilçe ve beldelerin sorunlarının çözümü ile ilgili olarak 7 ayrı bakanlıkta görüşme yapıldığını ve sorunların çözümü için çalıştıklarını ifade etti.

"DEMİREL 50 YIL ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ HALEN İLÇE OLAMADIK"

Beldenin ilçe olmasını istediklerini ve bu konuda kendisinden destek istediklerini belirten Bağarası sakinleri "Yaklaşık 50 yıl önce Süleyman Demirel, Bağarası'nı ilçe yapacağına söz vermişti. Yarım asır geçti, Demirel'den bu yana daha birçok siyasi beldemizi ilçe yapacağı yönünde söz verdi ama halen ilçe yapılmadık" diyerek Milletvekili Erdem'den kendilerine 50 yıl önce verilen sözün yerine getirilmesini istediler.

AK Parti olarak bazı gerçekleri göz önünde tutarak politika yaptıklarını ve bugün Türkiye'de milyonlarca lira kaynağın hatır gönül veya siyasi kaygılar nedeniyle yapılan belediyeler nedeniyle iyi değerlendirilemediğini kaydeden Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydındaki birçok beldenin ilçe olmayı hak ettiğini söyledi. Erdem, Bakanlığın ilçe olma talebi olan beldelerle ilgili değerlendirmeyi belli kriterler ölçüsünde yapacağına inandığını kaydederek bu talebi İçişleri Bakanlığı'na ilettiklerini ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bir beldenin sadece ilçe olması ile bazı eksiklerin giderilmediğini belirten Erdem, "Şu anda Bıyıklı Beldesi'nde kanalizasyon çalışması başladı. Ama henüz Kuşadası Belediyesi'nin arıtma tesisi yok. Kanalizasyon arıtma, çöp deponi alanları ve imar konusunda çalışılıyor. Bu kapsamda büyükşehir yasası yapılıyor. Hizmet etmeyi bırak personeline maaş ödeyemez durumda belediyeler var" diyerek büyükşehir olmanın yatırım ve hizmet kalitesi açısından çok faydalı olacağını kaydetti.

Erdem, ayrıca geçtiğimiz günlerde MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın Aydın'daki bazı beldelerin ilçe olması yönünde önerge verdiğini hatırlatarak "Muhalefet milletvekillerimizin bu önergelerini saygıyla karşılıyoruz. Tabi önerge vermek kolay. Aynı önergeyi 1999 yılında Sayın Ali Rıza Gönül verdiğinde o dönem koalisyonla iktidarında olan MHP reddetmişti" sözlerine yer verdi.

(İK)

19.05.2012 11: 25: 39

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağarası Halkı Yarım Asır Önce Demirel'in Verdiği Sözün Hesabını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement