Baro Üyeleri Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Baro Üyeleri Yemekte Buluştu

Baro Üyeleri Yemekte Buluştu

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Çorum Barosu tarafından üyelerine yemek verildi.

07.04.2013 17:15

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Çorum Barosu tarafından üyelerine yemek verildi.

Anitta Otel'de düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yılmaz Şengül, Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz ve avukatlar katıldı.

Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz, baro üyelerine bir müjde vermek istediğini belirterek, "Geçmiş yıllarda, avukatlar günlerinde sizlere yeni çıkan kanunlarımız ile ilgili hediyelerimiz olmuştu. Bu yıl da hediyemiz, Çorum Barosunun kullanımına sunulacak bir avukat evinin ve sosyal tesisin yapılması müjdesidir. Barolar birliği tarafından giderleri karşılanarak Çorum Barosuna tahsis edilecek taşınmazın satın alınmasıyla ilgili Birlik yönetim kurulundan karar çıktı. ve tüm konularda mutabakat sağlanarak gerekli yetkiler Birlik başkanımız tarafından saymanımıza verilmiştir. Bir dahaki avukatlar günümüzde kendimize ait bir yerimiz olacak. Şimdiden Çorum Barosuna hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Özyılmaz, içinde bulundukları bütün sıkıntılara rağmen, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, ve adil yargılanma hakkına olan inançlarını muhafaza ederek, savunma mesleğini yerine getiren avukatların, toplumun hak ve özgürlüklerine, sahip çıkmaya ve adalet arayışının sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Toplumsal düzenin sağlanmasında çok zor koşullarda çalışan, adaletin uygulanmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan avukatların, yaşam şartlanın hak edilen standartlarda olmadığının altını çizen Özyılmaz, adaletin yılmaz savunucusu olan avukatlık mesleğini yürüten meslektaşlarının hak ettiği yere gelmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Özyılmaz, meslektaşlarının, özlük haklarının iyileştirilmesi ve savunmanın kutsallığının herkes tarafından özümsenmesinin isemeslektaşlar arasındaki dayanışma, meslek ahlakı ve meslek onuruna riayetle mesleği icra etme kararlılığı ve baroların gücü ile doğru orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Özyılmaz'ın konuşmasının ardından meslekte 40 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baro Üyeleri Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement