Başkan 3 Aydır Kayıp - Son Dakika
Yerel

Başkan 3 Aydır Kayıp

Başkan 3 Aydır Kayıp

Borcunu Ödemediği İçin 3 Ay Hapis Cezası Alan AK Partili Belediye Başkanı Kayıplara Karıştı.

09.11.2010 12:00  Güncelleme: 12:11

Borcunu ödeme şartını ihlal ettiği gerekçesi ile 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 3 aydan bu yana polis ve jandarma tarafından aranan Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı Subaşı Beldesi Belediye Başkanı AK Part'li İbrahim Topçu hala bulunamadı. İkisi AK Partili olmak üzere 5 Belediye Meclis üyesi Başkan Topçu'nun hayatından endişe ettiklerini belirterek, Meriç Kaymakamlığı'na dilekçe verdi. Kaymakamlık olayla ilgili idari soruşturma başlattı ve durumu Edirne Valiliği'ne bildirdi.

Nüfusu 2 bin 250 olan Subaşı Beldesi'nde Genç Parti'den belediye başkanı olan ve 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye geçerek koltuğunu koruyan ve aynı zamanda çiftçilik yapan İbrahim Topçu, çeltik alımı nedeniyle Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Büyük Mandıra Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Şükrü Çölgeçen'e 230 bin lira borçlandı. Ancak borcunu ödeyemeyen ve hakkında icra takibi başlatılan İbrahim Topçu, ödeme taahhüdünde bulundu. Topçu, geçen süre içinde borcunu ödemeyince Babaeski İcra Ceza Mahkemesi kendisine 3 ay hapis cezası verdi ve 12 Ağustos tarihinde hakkında yakalama emri çıkartıldı.

İZİN BİTTİ, GÖREVLENDİRME ÇIKTI

Kalp hastası olan Başkan Topçu, bu rahatsızlığını gerekçe göstererek hakkında yakalama kararı çıktığı günden sonra sürekli sağlık raporu aldı. Süresi bitince de raporlarını uzattı. Bu sürede başkanlık görevini belediye meclis üyeleri üstlendi. Her hafta bir meclis üyesi başkanlık görevini yürütmeyi sürdürdü. Raporu biten ve göreve dönmesi beklenen Başkan Topçu, son olarak rapor alamayınca bu kez 10 gün kanuni izin hakkını kullandı. İzni de bitince Subaşı'na yapılması planlanan Düğün Salonu projesi için kendisine il dışı görev çıkarttı ve görevine dönmedi.

MECLİS ÜYELERİ RAHATSIZ

4 AK Parti, 2 MHP, 1 CHP ve 1 DP'den oluşan Subaşı Belediyesi'nin meclis üyelerinden AK Partili Hasan Çatalkaya ve Hüseyin Tüfekçi ile CHP'li Ersöz Zümbül, MHP'li Mehmet Arabacı ve DP'li Bayram Ali Görmen, başkan Topçu hakkında yeterli bilgi alamadıklarını belirterek Meriç Kaymakamlığı'na dilekçe ile başvurdu. Meclis üyeleri dilekçelerinde şunları yazdı: "Uzun zamandan beri Subaşı Belediye Başkanımız İbrahim Topçu'nun görevine gelmediği, biz belediye meclis üyeleri olarak da konudan bilgilendirilemiyoruz. Basında çıkan haberlere göre kayıp olduğu ve Meriç Cumhuriyet Savcılığı tarafından da arandığı, vekil olarak bıraktığı meclis üyeleri olarak yaşayıp yaşamadığından şüphe duymaktayız. Vekil bıraktığı dilekçelerin onun imzasının olup olmadığının araştırılmasını, kayıp ve aranmakta olan birinin nasıl oluyorda vekil tayin ettiğiin anlamış değiliz. Subaşı halkı, belediye hizmeti alamadığını bu konuda biz meclis üyelerine baskı yapmakta ve biz cevap verememekteyiz. Olayın Kaymakamlık nezdinde araştırılıp, biz belediye meclis üyelerine bilgi verilmesini istiyoruz."

BELEDİYENİN KAPI KİLİDİ DEĞİŞTİRİLDİ

Aranan ve hiç bir yerde bulunamayan Başkan Topçu'nun bıraktığı vekaletlerle ilgili savcılıkta inceleme başlattı. Belediye çalışanları, sabah geldiklerinde vekaletin masanın üzerinde durduğunu belirtti. Bunun üzerine Belediye binasının dış kapı kilidi savcılık talimatı ile değiştirildi.

Başkan Topçu'nun Ankara'da olduğunu belirten Subaşı Belediye Başkanvekili AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Erhan, "Başkanımız düğün salonu araştırması ile ilgili olarak Ankara'da. Vekaletini de ben yürütüyorum. Bu hafta sonuna kadar gelecek."dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Meriç Kaymakamlığı Başkan Topçu'nun kayıp olması nedeniyle idari soruşturma başlattı ve durumu Edirne Valiliği'ne bildirdi. Yetkililer, meclis üyelerinin verdiğidilekçeden önce soruşturmanın başlatıldığnı ve devam ettiğini bildirdiler.Başkan Topçu, 4 ay önce yine taahhütü ihlal suçundan aranırken jandarma teslim olmuştu. Ardından tutuklanarak Uzunköprü Cezaevi'ne gönderilmişti. 28 gün cezaevinde tutuklu kalan Topçu, borcunu ödeyince serbest bırakılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Başkan 3 Aydır Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement