Başkan Ürgüp, Anma Törenine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ürgüp, Anma Törenine Katıldı

Başkan Ürgüp, Anma Törenine Katıldı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 20 yıl önce şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cemalettin Yılmaz’ı şahadet yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

08.01.2014 16:26

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 20 yıl önce şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cemalettin Yılmaz'ı şahadet yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Askeri şehitlikteki ziyarete Başkan Ürgüp'ün yanı sıra Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Fatih Celalettin Sağır, Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahir Arı, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit Yılmaz'ın yakınları, müftülük görevlileri ve askeri yetkililer katıldı.

Heyet anma töreninin ardından şehitlik içerisinde bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Müzede şimdiye kadar şehit olan askerlerin özel eşyaları ve yazdıkları mektupları inceleyen Başkan Ürgüp ve beraberindekiler müze hakkında Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal'dan bilgiler aldı.

Müzede bulunan anı defterine de duygularını yazan Başkan Ürgüp, ziyaret sonrası müze önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Ürgüp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şehitliğin bu milletin çok büyük kıymet verdiği bir makam olduğunu kaydederek, "Şehitlerini bilmeyen, şehitlerini hatırlamayan, bu toprağın altından bihaber olan, bu toprakların ruhunu almamış demektir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ve bu vatan çok büyük bedeller verilerek vatan olmuştur. Bu vesileyle yeni nesillerin bu şuurla hareket etmesini diliyor, şehitlerimize, gazilerimize minnet duyguları içinde saygılarımı sunuyor, Yüce Allah'tan makamlarını yüceltmesini niyaz ediyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ürgüp, Anma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement