Bayındır'dan Kocaoğlu'na Sert Yanıt - Son Dakika
Yerel

Bayındır'dan Kocaoğlu'na Sert Yanıt

Bayındır\'dan Kocaoğlu\'na Sert Yanıt

"Çiçeğin Başkenti" Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Ödemiş'teki açılışta "30 Mart'ta Bayındır'ı Mehmet Kertiş'ten kurtarın" çağrısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi, "Sizden lütuf değil,"...

26.11.2013 15:51

"Çiçeğin Başkenti" Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Ödemiş'teki açılışta "30 Mart'ta Bayındır'ı Mehmet Kertiş'ten kurtarın" çağrısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi, "Sizden lütuf değil, hizmet bekliyoruz" dedi.

AK Parti Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısı, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Tarihi Lokomotifli Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Bayındır Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Bayındır Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Ekeroğlu, İl Genel Meclis üyesi Şakir Mocu, Belediye Meclis üyesi Serkan Ertan, Kemal Ertürk köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Bayındır AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, İl Özel İdaresi'nin yatırıma ayırdığı paradan, bütünşehir yasası ile köylere yatırım için ayrılacak bütçenin daha fazla olduğunu ifade ederek, "İzmir İl Özel İdare bütçesinin 2010 bütçesi 166 milyon TL'dir. Köylerimizde bu paranın ancak 46 milyon TL'sini kullanabilmektedir. Yeni bütünşehir yasası ile büyükşehir belediye bütçesinin yüzde 10 kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye bütçesinin 6-7 milyar olduğu düşünülürse, 595 köyümüze düşen rakam 700 milyon TL'dir. 166 milyon TL'mi daha çok, 700 milyon TL'mi? Rakamlar bütünşehir yasasının avantajını bir kez daha ortaya koymaktadır." dedi.

KERTİŞ AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de, bütünşehir yasası konusunda yoğun bir bilgi kirliliği oluşturulmak istendiğini kaydederek, "Bazı siyasi partiler köylere giderek, "muhtarım köy gitti, muhtarlık da gitti" diyerek vatandaşın kafasında çelişkiler oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim Kabaağaç, Karahayıt, Karapınar köyümüz nüfus itibariyle 100'ün altında olan köylerimiz var. Hiçbiri kapanmıyor. Yasada ise kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 500'ün altında mahalle kurulamaz denilmektedir. Bütünşehir belediye sınırları dışındaki diğer illerde de nüfusu 500 olmayan yeni köyler kurulamayacak.

Türkiye'de 53.300'ün üzerinde muhtarlık var. Bir tane bile muhtarlık kapanmıyor. Bunun bilinmesi lazım." dedi.

Başkan Kertiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 23 Kasım'da Ödemiş'teki hal açılışında şahsına yönelik sert sözler sarfettiğini ifade ederek, "Benim Çırpı'da, Hasköy'de, Canlı'da altyapı yok, fosseptik batağı var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ödemiş'te konuşuyor. Büyüğümüzdür, saygı duyarım. 'Arkadaş renkli sinema filmi çekiyor. 30 Mart'ta Mehmet Kertiş'ten Bayındır'ı kurtarın' diyor.

Bayındır Belediye Başkanı olduğum 1 Nisan 2009'dan itibaren İZSU Genel Müdürlüğü Bayındır'dan 49 Milyon TL para toplamıştır. Allah'ınızı severseniz Bayındır içinde şu an 6 km altyapı yok.

Canlı'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ödemiş mitingine giderken uğradıkları Tahir Çakan'a ait kahvehanede Aziz Kocaoğlu 'Yemin ediyorum, söz veriyorum. 2011 yılında altyapı sorunu kalmayacak' demiştir. Şu an ben orada asfalt çalışması yapamıyorum. Çırpı'da aynı sorunlar. Hasköy'de okulun önünde kanalizasyon suları birikiyor. Gerçekten içler acısı bir hal yaşanıyor. Büz, boru verin dedik vermediler. Yapayım diyorum, yaptırmıyorlar. Bu iş bizim işimiz diyorlar." şeklinde konuştu.

"LUTUF DEĞİL, KANUNİ GÖREVİN"

Siyasetin hizmet için yapıldığını söyleyen Kertiş, "Siyasi partiler insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için bir araçtır, asla amaç değildir. Aracı şoförler iyi kullanırsa, sevdiğine kavuşabilirsin. Şoförler iyi değilse o araç insanı felakete götürür. İzmir'in durumu budur. Kendileri diyorlar, biz bu kadar asfalt döktük diyorlar. Aziz Kocaoğlu nazar boncuğum dediği Bayındır'a yatırımları mahkeme zoruyla gelecek diye zar zor hizmeti aldık. 2009 öncesinde Bayındır, Büyükşehir Belediye sınırları içindeydi. 2009 öncesinde Yanıkkavak'ta, Gencer Ovası'nda, Çırpı'da, Canlı'da, Hasköy'de bir karış asfalt yoktu. Nasıl geldi bu yatırımlar, takiple, koşmakla. İzmir Büyükşehir'in yaptıkları lütuf değil, kanuni mecburi hizmetidir. 5216 sayılı yasa sana görevini vermiş. İller Bankası'ndan Bayındır Belediyesi'ne aktarılan paranın yüzde 35'ini Büyükşehir almaktadır. Kanun sana aldığın parayla yapacağın görevleri göstermiş. Su, kanalizasyon, altyapı, ulaşım, mezbaha, itfaiye, mezarlık, otogar, hal gibi hizmetleri sen Bayındır'a vermek zorundasın.

Yanıkkavak' ta, Hasköy'de üretim yollarına çakıl döküp altyapısını hazırlamak Bayındır Belediyesi'nin işi değil. Ayda 60.000 TL mazot parası ödüyorum. Üretim yollarını iyileştirmek için. Oradaki insanlar bizim vatandaşımız. Muhtarlarımız bize geliyor. Üretim yolları ile ilgili sorunlarını dile getiriyorlar. Bizden çözüm bekliyorlar. Sen İzbeton aracılığıyla kanuni görevini yapmak zorundasınız. Bunları yapmak, ben yaptım lütfu değildir." dedi.

"NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERMEK BU KADAR UCUZ MU?"

Bayındır'a halen bir modern bir mezbaha yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, "Bayındır hayvancılıkla uğraşan bir ilçedir. Havza bazında Küçük Hollanda diyebileceğimiz Küçük Menderes'in güzel bir ilçesidir. 2005 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeyiz. Küçük Menderes'te üretilen her 5 litre sütün 2 litresini Bayındır üretiyor. 5 kg üretilen karkas etin 2 kg'nı biz üretiyoruz. Bayındır mezbahamız içler acısı bir halde. Benim çiftçim Kemalpaşa Halilbeyli' deki mezbahaneye büyükbaş hayvanını kesime götürüyor. Adliye Sarayı'nın temeli atılacak. Önümüzdeki ayda yer teslimi yapılacak. İtfaiye orada, yeri halen yok. 2009'da Hasköy'de arıtma tesisi olması için bedelsiz arazi verdik. Kaç sefer İZSU vidanjör aracını Çırpı'dan kanalizasyon suyunu çekip, tekrar Çırpı Çayı'na boşalttığı sırada yakaladık. Dereleri kirletenler bunlar, ama Küçük Menderes kirleniyor diye Selçuk'ta Genel Başkan yardımcılarıyla beraber şov yapıyorlar. Namus, şeref sözü verip Canlı'ya, Çırpı'ya altyapı yapacağız diyenler bunlar. Ama arıtmayı yapmayıp, ceza kesenler yine bunlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum. Siyaset yapıyoruz hepimiz, namus, şeref sözü vermek bu kadar ucuz mu" şeklinde konuştu.

"BİZİ YILLARCA ATATÜRK DÜŞYMANI İLAN ETTİLER"

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise konuşmasında, "1978 yılında İzmir'e geldiğimde İzmir Ankara'dan da, İstanbuldan da çok daha güzeldi. Hizmet alma konusunda bugün çok gerilerde kaldı. Kuşadası, Antalya, Çeşme'den çok ilerideydi. Antalya'ya bugün 11 milyon turist gelmektedir. İzmir ise 2 milyon turist alıyor. İzmir'de hizmet olsun, İzmir'in her tarafı mağrur olsun, İzmir'de turist sayısı artsın, İzmir yeni yatırımcılar gelsin diyorsanız, bu işi bilenlere teslim edeceksiniz. Bizi yıllardır Atatürk düşmanlığıyla suçladılar. İrticayla suçladılar. Atatürk'ün babasının evini bulup, restore ettiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Anadolu'da değerlerimizi bütün dünyaya aktaran, her geçen gün dünya' da artarak anlatılan Mevlana Celaleddin Rumi'nin evini bulup, restore ettiren yine Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkeyi kuranlara teşekkür borçluyuz. Bugün İslam alemi kan ağlarken, Türkiye İslam alemi için kutup yıldızıdır. Bunu da Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Biz bunun bilincindeyiz. Bizi öyle Atatürk düşmanı yapıp da, toplumdan tecrit etmeye kimse kalkmasın. Biz bütün değerlerin sahipleriyiz. Kim ne yaptıysa onu anlatsın. Yalanla dolanla bu işler olmaz. Biz bu toprakları seviyoruz. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Biz Türkiye dünya lideri yapmak istiyoruz. 2023 hedefimiz ortadadır." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayındır'dan Kocaoğlu'na Sert Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement