Bilecik'te Gecikmiş Hıdırellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Gecikmiş Hıdırellez Şenliği

Bilecik\'te Gecikmiş Hıdırellez Şenliği

Bilecik'in merkeze Cumalı köyünde Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

31.05.2014 17:34

Bilecik'in merkeze Cumalı köyünde Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, geleneksel hale getirdikleri kutlamaları havanın daha güzel olması nedeniyle mayıs ayının sonunda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın köyü olan Cumalı köyünde, köy muhtarlığı tarafından Hıdrellez Şenliği düzenlendi. Kılınan öğle namazının ardından köy meydanında toplanan kalabalığa hıdrellez pilavı ikram edildi. Gerçekleşen şenlik ile ilgili olarak konuşan köy muhtarı Zeki Tetik, geleneksel olarak düzenlenen şenliğe çevre köylerden ve il merkezinden de katılım olduğunu söyledi.

Şenliğe katılan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yıllardan beri devam eden geleneği yaşatmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirtti. Bilecik'in her köyünde hıdrellez geleneğinin devam ettiğini ifade ederek, "Cumalı köyü benim doğduğum yetiştiğim köy. Bu geleneği yaşatan köylerden birisi. Tabii biz genelde başlangıçta değil, mayıs ayının sonunda bunu gerçekleştiriyoruz. Böyle olunca havalar daha güzel oluyor ve daha eğlenceli bir etkinlik oluyor. Bu topraklardan çıkan bir insan olarak şehrimin her noktasına geniş kapsamlı uzun süreli bir hizmet etme fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Temennimiz gerçekten köylünün ve şehirde yaşayan insanların dertlerinin sıkıntılarını da bilen anlayabilecek toplumumuzun her kesiminden yöneticilerin çıkmasını arz ediyoruz" dedi.

Yapılan hıdrellez şenliğine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan, Kültür Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Gecikmiş Hıdırellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement