Boğazlıyan Belediyesi'nin Banka Hesaplarına Haciz Konuldu - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan Belediyesi'nin Banka Hesaplarına Haciz Konuldu

Boğazlıyan Belediyesi\'nin Banka Hesaplarına Haciz Konuldu

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin belediyenin banka hesaplarına haciz koydurduğunu bildirdi.

11.03.2014 16:56

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin belediyenin banka hesaplarına haciz koydurduğunu bildirdi.

Özdal, yaptığı yazılı açıklamada, Boğazlıyan Belediyesi'nin Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne geçmiş yıllardan kaynaklanan yaklaşık 700 bin lira borcu bulunduğunu ve konunun yargı sürecinin devam ettiğini belirtti.

Yerel mahkemenin daha önce borcun faizinin alınmaması yönünde karar verdiğini belirten Özdal, "Kooperatif yetkilileri tarafından temyiz edilen mahkeme kararı bozuldu. Şimdi biz de temyiz yoluna gittik ve bu süreç devam ediyor. Ancak iç içe olması gereken kurumlar zıtlaşmış durumda. Boğazlıyan'ın belediyesi ile en büyük fabrikası bana göre iç içe olması gereken kurumlardır" ifadelerini kullandı.

Özdal, İller Bankası'ndan gelen paraya haciz konamayacağını ve bunun kanunda da yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada amaç, Boğazlıyan Belediyesi'nin işçisine, memuruna maaşlarını verememesi ve zor duruma düşürülmesidir. Biz bu borcumuzu ödeyeceğiz ve haczi de kaldıracağız. Bu borç bizim borcumuz tabi ki ödeyeceğiz. Ama bunu mahsup yoluyla oturup, konuşup çözmemiz gerekirdi. Şeker Fabrikası'nın da yarın bize emlak vergisinden, çevre temizlik vergisinden borcu olacak, bunu oturup mahsuplaşmak varken, haczetmelerini ben bir anlam veremiyorum. Bu konu elbette yönetim kurulunda görüşülmüştür ve orada karar alınmıştır. Şeker fabrikasının bir siyasi partinin güdümüne girdiğine inanıyorum. Her şey seçim değildir, seçimden sonra insanlar yüz yüze bakacaktır. Bu gün Belediye Başkanı Mustafa Özdal ise 20 gün sonra bir başkası olacak, seçimden sonra yeni gelen başkan ile çalışacaklar. Şeker fabrikası ile Boğazlıyan Belediyesi'nin arasının açılması Boğazlıyan'ın menfaatine olmadığı inancındayım. İnşallah bu yanlışlarından dönerler. Gelirler 20 gün sonra beni sevmiyorlarsa yeni başkan ile otururlar ve problemlerini çözerler. Bunun böyle olması kanaatindeyim. Boğazlıyan Belediyesi'ni haczeden Boğazlıyan'ı haczetmiş demektir." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan Belediyesi'nin Banka Hesaplarına Haciz Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement