Borcunu Ödemeyince, Belediye Başkanlığından Oldu - Son Dakika
Yerel

Borcunu Ödemeyince, Belediye Başkanlığından Oldu

Borcunu Ödemeyince, Belediye Başkanlığından Oldu

Taahhüt ettiği 230 bin liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırılan Meriç'in Subaşı Belediye Başkanı İbrahim Topçu'nun başkanlığı, Danıştay'dan gelen kararla düşürüldü.

28.04.2011 11:45

Taahhüt ettiği 230 bin liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve 9 aylık firarının ardından polise teslim olduktan sonra tutuklanan Meriç'in Subaşı Belediye Başkanı İbrahim Topçu'nun başkanlığı, Danıştay'dan gelen kararla düşürüldü. Yerine AK Partili Belediye Meclis üyesi Hasan Çatalkaya Belediye Başkanı seçildi. Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Subaşı Beldesi'nde 2004'te Genç Parti'den Belediye Başkanı seçilen İbrahim Topçu, AK Parti adayı olarak girdiği 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde koltuğunu korudu. Beldede çiftçilik yapan İbrahim Topçu, çeltik alımı nedeniyle Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Büyük Mandıra Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Şükrü Çölgeçen'e 230 bin lira borçlandı. Ancak borcunu ödeyemeyen ve hakkında icra takibi başlatılan İbrahim Topçu, ödeme taahhüdünde bulundu. Topçu, taahhüt ettiği tarihte de borcunu ödemeyince, Babaeski İcra Ceza Mahkemesi'nce 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 12 Ağustos tarihinde hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Kalp hastası olduğu belirtilen Başkan Topçu, rahatsızlığını öne sürerek hakkında yakalama kararı çıktığı günden sonra sürekli sağlık raporu aldı. Süresi bitince de raporlarını uzattı. Bu sürede başkanlık görevine belediye meclis üyeleri vekalet etti. Her hafta bir meclis üyesi başkanlık görevini yürütmeyi sürdürdü. Raporu biten ve göreve dönmesi beklenen Başkan Topçu, son olarak rapor alamayınca bu kez 10 gün kanuni izin hakkını kullandı. İzni de bitince Subaşı'na yapılması planlanan Düğün Salonu projesi için kendisine il dışı görev çıkarttı ve bir daha dönmedi. Başkan Topçu'nun bulunamaması üzerine Meriç Kaymakamlığı yaşanan gelişkmelerle ilgili olarak İçişleri Bakanılğ'na rapor etti. Ayrıca Belediye meclis üyeleri de İçişleri Bakanlığı'na Başkan Topçu'nun hayatından endişe ettiklerini belirterek bulunması konusunda dilekçe yazdı.

AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Başkan Topçu'nun du davranışından rahatsız olan AK Parti Edirne İl Teşkilatı, disiplin kuruluna sevk etti. Toplanan İl Disiplin Kurulu da Topçu'nun parti üyeliğniden ihracına karar verdi.

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINI DÜŞÜRDÜ

Olayı araştıran Danıştay 8'nci Dairesi, 11 Mart 2011 tarih ve 2011/1486 sayılı kararla, 20 gün mazeretsiz göreve gelmediğini tespit ettiği Topçu'nun başkanlığını düşürdü. Yaklaşık 9 aydır kayıp olan Topçu, geçen Perşembe günü Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Yapılan işlemlerimn ardından Topçu 3 aylık hapis cezasını çekmesi için Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi. Topçu, tutuklu bulunduğu süre içinde borcunu öderse serbest bırakılacak.

YENİ BAŞKAN DA AK PARTİLİ

4 AK Parti, 2 MHP, 2 DP ve 1 CHP'li üye olmak üzere 9 üyeden oluşan Subaşı Belediye Meclisi, dün yeni başkanlarını seçmek için oylama yaptı. 3 aday arasında 5 oy alan AK Partili Hasan Çatalkaya, Subaşı'nın yeni Belediye Başkanı oldu.

- Edirne/ Meriç

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Borcunu Ödemeyince, Belediye Başkanlığından Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement