Boyabat Aihl Mezunları Pilav Gününde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Boyabat Aihl Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Boyabat Aihl Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) mezunları ve mensupları, geleneksel hale getirilen "6.Mezunlar Pilav Günü" etkinliğinde buluştu.1968 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Boyabat İmam Hatip Lisesi, 2008 yılında Anadolu İmam Hatip...

01.07.2012 14:48

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) mezunları ve mensupları, geleneksel hale getirilen "6. Mezunlar Pilav Günü" etkinliğinde buluştu.

1968 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Boyabat İmam Hatip Lisesi, 2008 yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi olmanın verdiği şevkle 44. yılında mezunlarının da desteğiyle başarılarını artırarak yoluna devam ediyor. Okul bahçesinde düzenlenen mezunlar pilav gününe bu yıl da çok sayıda mezun ve çalışan personel katıldı. 1968 yılından bugüne 44 yıla sığan bu hasret ve coşku okulun bahçesine sığmadı, taştı.

Etkinlikte özellikle İstanbul, Kastamonu, Samsun ve diğer il ve ilçelerden olmak üzere yurdun daha birçok değişik yerlerinden hatta yurt dışından Boyabat'a gelen mezunlar, yıllardır görüşemedikleri arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle hasret giderdiler, öğrencilik yıllarından hatırlarında kalan anılarını tazelediler. Çok samimi bir ortamda geçen pilav günü buluşması eski-yeni mezunların birbirleriyle kaynaşmasına da vesile oldu.

Etkinliğin açılışında okul müdürü Sadık Aslan, Beytarla İmam-Hatibi Halil İbrahim Kolsuz, İstanbul Laleli İmam-Hatibi Hüseyin Kırış ve Dernek Başkanı Yaşar Köstek birer konuşma yaptı.

Meclis'teki çalışmalarından dolayı etkinliğe katılamayan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un mesajı okundu.

Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ise konuşmasında, "Vatan sevgisi imandandır. Bu ülkeye en büyük faydayı İHL bünyesinde bulunanlar sağladı. Tek düşüncesi insana hizmet olan bu insanlar her zaman her yerde aranır olmuşlardır. Her zaman, bütün engelleri aşan, her zaman halka hizmet için çalışanlar İHL okuyanlardır" dedi.

Daha sonra 6. mezunlar günü için uzaktan yakından gelen bütün mezunlara ve mensuplara Boyabat AİHL bahçesinde usta aşçılar tarafından odun ateşinde kazanlarda pişirilen keşkek, et, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan yemek ikram edildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boyabat Aihl Mezunları Pilav Gününde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement