Bozüyük'te Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü Kutlandı

Bozüyük\'te Polis Teşkilatı\'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

10.04.2012 15:08

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenlere Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra törenler yağmur sebebiyle Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Türk Polis Teşkilatı'nın 166 yılı şan ve şerefle geride bıraktığını belirterek, "Teşkilatımız, 167

kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır

Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan teşkilatımız; Temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın, dirlik, düzen ve güven içinde sürdürülmesi için, başta Atatürk ilke ve inkılapları olmak üzere, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, çağdaş, demokratik değerlere bağlı, tarafsızlık bilinciyle görevini yapmakta, dün olduğu gibi bugün ve yarın da halkının hizmetinde olmaya, Cumhuriyetini ve halkının huzurunu korumaya, artan bir inançla ve güçle devam etmektedir"dedi.

Vatandaşın desteğini almayan polis teşkilatının başarılı olamayacağına dikkat çeken Okumuş, "Vatandaşının desteğini alamayan bir polis teşkilatının başarılı olamayacağının bilincindeyiz. Bu sebeple polis-halk ilişkileri birinci önceliğimizdir. Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun her kesimi ile etkin işbirliği oluşturma çabası içerisindeyiz. Bu amaçla toplum destekli polislik hizmetlerimiz kapsamında başlattığımız, gerek mahalle polisliği ve gerekse okul polisliği uygulamalarımızın başarılı sonuçlarını hep birlikte görmekteyiz. Suç ve suçlularla mücadelede daha başarılı olabilmek, ancak siz değerli Bozüyüklülerin desteği ile mümkündür. Bu amaçla farklı tarihlerde vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızla işbirliğimizi geliştirmeye, suçla mücadelede ortak akıl oluşturmaya ve halkımızın her türlü sorununa çare olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki tören Türk Polis Teşkilatı'nın 167'nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ve kaymakamlık tarafından polis memurlarına başarı belgesi verilmesi ile sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi'nde törenin ardından Okumuş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tebrikleri kabul etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement